Vill inte

Vardagen drog igång även att vi var i fjällstugan. Det stämplades in, svarades på sms och mejl och ett kort möte med "min" Kerstin för att ändå vara lite som att man är på jobbet och träffar kollegor. Tänk vilken  tråkig vana det ändå har blivit att vi inte dagligen träffar våra kollegor och elever irl. Möten som vi idag utan tvekan nu loggar in oss på för att "ses" och kunna diskutera jobbet. 
Annorlunda minst sagt, men som har öppnat möjligheten att kunna jobba på distans vart man vill. Jag har jobbat nästan den tid jag annars jobbar på skolan, men kunnat stämpla ut lite tidigare då möten gått snabbare. Härligt att då få vara i fjällstugan med närheten till Vemdalsfjällen. 

(null)
Tar en kort rast och bara går ut. 

I lä är det riktigt behagligt utan jacka om man som jag bara ska ta en nypa frisk luft. Andas några riktigt djupa andetag och slappnar av i axlarna. 

(null)
Johan tyckte vi skulle ha lite mer naturligt material i våra "ren-stoppare".
Rep han hade köpt hos Ystad Skeppshandel. 

(null)
Myntan eller mojitobladen är på gång nu, men frosten har kommit till Vemdalsfjällen så till nästa gång när vi kommer upp är de nog ett minne blott. 

I denna växtzon ska jag täcka rabarber, kryddor och denna mojitokrydda? Jag har ingen kunskap så jag skulle uppskatta goda råd. 
Det har varit så gott att kunna ha denna lilla "kryddträdgård" med betoning på liten. (Kolla in hur "snyggt" jag stadgat upp myntan med presentsnöre och några kvistar) Fantastiskt skönt att den ligger på en högre nivå så att man inte behöver huka sig för att rensa eller när det ska skördas/plockas in kryddor. 

(null)
Höst ute och höstkänsla i köksdelen. 

Inte en enda ätlig svamp har jag sett när jag plockat blåbär. Skulle nog faktiskt behöva gå en svampletarkurs. Kanske skulle kunna få svamptips av en äkta härjedaling eller bergsbo? Jag lovar att jag inte ska sno dina svampställen. 🍄

(null)
Rester är bra mycket godare ute och utan en matlåda som den värmts upp i. 

Lunch utan jacka sittandes på altandelen som tidigare i somras upptogs av en badbalja. Nu är altandelen användbar och riktigt mysig att gå ner på. Fåglarna kvittrade överallt och det riktigt hördes att även de njöt av höstsolen. 

(null)
Grillplatsen blev mycket bättre en bit ner från huset. 

Här ska den få växa fram med stenar som ska flyttas från andra delar av tomten. Här uppe finns det mycket sten. 

(null)
På lunchen hann Johan höja altan lite. 

(null)

Ny tvål som jag tycker om hittade vi på Skalets Inredning. Ingen inredningsprylar, men lite viktigt att det doftar gott så att alla vill tvätta händerna noga och ofta. 

(null)
Stänger igen fjällstugan och drar för alla lamellgardiner och ner med alla persienner. 

Jag önskar så småningom kunna byta ut mot solskyddande gardiner som vi hade på båten för jag är inte så mycket för lameller och persienner. De fyller sin funktion men det blir mysigare med textilier, tycker jag. 
Tvättmaskinen och torktumlaren gick hela förmiddagen, men vi fick hänga lite påslakan över dörrarna. Det bästa är om man hinner bädda rent så att sängen väntar nybäddad då vi oftast kommer upp rätt sent på kvällen eller natten. Hej då fjällstugan, vill inte åka härifrån, samtidigt längtar jag till jobbet,
vill och vill inte.