Snökänning

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
En lång bilfärd upp till Vemdalsskalet har avverkats under dagen med tidig uppstigning. Tur att jag slapp körningen då sonen och jag agerade sen taxi i natt. Bilfärden bjöd på spegelblanka sjöar där de vackert gul-rostfärgade löven syntes i dubbel bemärkelse. 
När vi närmade oss Vemdalen så kom den första snön och nu ser byn mer vinterklädd ut än sist jag var uppe i full grönska. Åh vad jag längtar till att få åka skidor. Vi åkte direkt och inhandlade snöskyfflar och spade så att det går att skotta sig fram till ytterdörren för nu är vintern i antågande här uppe i Vemdalsfjällen. Sedan googlades på någon enkel maträtt och vi shoppade loss på Ica och tog oss upp till stugan för att börja fixet. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Lite enkelt glöggmys i stugan med créme fraiche och mosad ädelost innan matlagningen börjar. 
 
(null)
Hahaha jag släckte visst lamporna i min wall walk. Underbart sköna brallor från Hangmatta ska bos in ordentligt dessa dagar. 
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Kul med stugfix när resultatet blir bättre än ursprunget. 
 
 
Det är något visst med fjällmys och få lufsa runt i mysisar. Det blev även bubblan och skitgubbe, vilket är mysigt runt bordet. 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: BLOSSA, Old Delhi 2017, Vemdalsfjällen, Vemdalsskalet, bilfärd, glöggmys, inköp, inredning, lampor, mat, snö, stuga, stugfix

SpeedStockholm

Tidig start för att vara säker på att vara i Stockholm till senast klockan nio och det flöt på bra i trafiken. På agendan stod att forma innersko och skal till min och till dotterns kommande julklapp. 
Allt värmdes upp till 80 grader innan jag fick kliva i pjäxorna och ställa mig i stilla position under åtta minuter som formningen tar. Så varmt och skönt. Nu längtar jag till snön och det är nära nu för idag började snökanonerna gå i Vemdalen. 
Vi hann även med en speedshopping in till city där Alwa hade sett en fuskpäls i en affär. Det var ett city som byggs om så alldeles enkelt att ta sig in var det minsann inte. Vi var ute ur Stockholm innan lunch, så det blev speedätarlunch på Mc Donalds utmed vägen. 
En blåsig och kall men väldigt skön skogspromenad hann vi också med innan solen helt försvann bakom trädtopparna. Det gäller att bylsa på sig ordentligt bara. Isen låg vackert på många vattenpölar och löven på vissa ställen var frostigt vackra. 

(null)

(null)

Pjäxor som går att forma skönare för fötter som är helt deformerade med onda knölar. 
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varmt och gott om tårna hoppas jag nu att det blir så att skidkomforten blir hög. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Speedshoppat inne i city för Alwa hade sett en fuskpäls på nätet. Johan muttrade högt och ljudligt om hur himla onödigt denna bit av dagen spontant blev. Alwa gjorde sitt bra fuskpälsköp och vi tog oss snabbt ut ur storstaden för att speedluncha på Mc Donalds. 
(null)

(null)

(null)
Så härligt när man hinner få komma ut. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Kylig, solig och vacker promenad innan jag skulle åka till Friskis för att jobba. 


Kvällen avslutades i bilen för att skjutsa ut tjejerna/vampyrerna till en fest utanför Arkösund. När vi hade lämnat av dem ringde de efter tjugo minuter och ville bli hämtade. Tur att vi inte hade kommit så långt. De åkte med oss hem och släpptes av på en annan fest i vår by istället. 


En dag med snabba vändningar. 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: Fischer, Herrsjön, Stockholm, alpine ski boots, lunch, pjäxor, promenad, skogen, snabbesök, snabbmat, speedlunch, speedshopping, träning, vovvepromenad, yoga

Pärlevent

Idag har det pärlats för Barncancerfonden Östra. Fler än 80 stycken hjälpte till att få ihop bokstäverna BU CANCER med en massa fina pärlor i regnbågens alla färger. Stor som liten pärlade, fikade eller spelade lite kort och ritade. Returpack har skänkt en massa block, kritor och kortlekar som blev toppen att ta med idag. Ninas café i Svärtinge skänkte 100 bullar och kaffe hjälptes vi åt med. Mer-festisar hade blivit kvar efter Run of Hope så de skänktes vidare till detta event. 
En riktigt lyckad dag där efter dagens event det blev 886 stycken armband och då måste tilläggas att många köpte av de armband de själva pärlade och lite folk tittade in i Svärtingehus Skola, där vi höll till, för att köpa.  Det vore skoj att se totalen av antalet armband gjorda...?

(null)

(null)

(null)


(null)


En kortkort skogspromenad blev det med mannen och hunden innan det var dags för en tur igen till Svärtinge för att lämna av de flesta av kartongerna som kom hem till mig, som gåva från Returpack, i en stor källare hos vår vice ordförande i föreningen. Tur att en del av oss har plats när vi får så mycket saker. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Rullade in till stan för att tillsammans med Carina testa kundaliniyoga med extra lång Gong-avslappning, vilket var otroligt skönt. Tack och lov stod middagen på bordet när jag kom hem och var superhungrig efter en dag med bara fikabröd. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Mysigt med Norrköping när det är mörkt och jag längtar tills staden ljussättes lite extra. Jag som älskar stenar blev lite extra förtjust i den lilla inredningsdetaljen med rundade stenar i handfatet. Enkelt och helt i min smak, men hemma där man borstar tänderna med tandkräm kanske det inte är så fräscht?


Superbra dag med de olika inslagen. 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, För en god sak;
Taggar: BU CANCER-armband, Barncancerfonden Östra, Svärtingehus Skola, fika, gong, höst, kundaliniyoga, pärlevent, skogen, träd, träning, yoga
Visa fler inlägg