Dimensioner

Att få olika dimensioner på tillvaron får jag verkligen med mig från mitt jobb, både från det proffesionella och ideella jobben. Jag får möjligheten att se och känna på olika vinklingar av livet, vilket verkligen ger mig ödmjukhet till livet.  
Idag efter vanlig undervisning och muntliga mattenationella så kollades Åby Ridklubb in med vad de kan tänkas ha att erbjuda för att få ytterligare en dimension av livet, livet från en hästrygg. 
Att lyssna in i sin kropp och på sin kropp genom meditation gjorde jag senare under kvällen genom en skön guidning.

(null)
Färska frallor från "mitt bageri" på vägen till jobbet. Påsen matchade snyggt mot låtsaskakelväggen i rött. 

(null)
Många levande ljus. 

(null)

(null)
Kvillinge kyrka i vackert strålkastarljus från min bil när jag passerade förbi på vägen hem från Svärtinge som också fick sig ett kort besök. 

(null)
Inför Sorgebearbetningskursen som fortsätter i morgon eftermiddag har jag ikväll suttit med ett dimensionsdiagram tillsammans med en glögg och lite pepparkakor i soffan. 

(null)

(null)
Idag kom mycket passande denna bild på Wera och Johan från sista sommaren på sjön som hel familj. 

Detta ger mig också självklart dimensioner till livet och som har påverkat och gjort mig till den jag är idag. En människa som jag hoppas ses som levnadsglad, trots de motgångar jag har/haft, tacksam till vänner, glad i träning och att jag älskar livet. 


(null)


Ibland får man påminna sig själv om allt positivt som kommer till en på olika sätt i olika dimensioner. 0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: BLOSSA, Kavli mjukost, Old Delhi 2017, dimensioner, dimensionsdiagram, färska frallor, glögg, hemmet, meditation, pepparkakor, sorgebearbetningskurs, träning, upponer, Åby Konditori & Bageri

För tidig entré

Onsdagen har rullat på med jobb, APT och sedan satt jag kvar och jobbade med min egen planering och bedömning. Det blev iallafall påbörjat, men av någon lite småkonstig anledning bytte jag om i all hast och körde upp till Yoga Living. Kommer in nere i källaren där det bara hängde en handfull jackor, tittade inte ens på klockan utan mitt sunda förnuft sa mig att gruppen innan då hade slutat och alla i min yogaklass redan var på plats på sina mattor, småstressar mig fram till yogalokalen och drar undan draperiet. Jag hann verkligen inte fatta att jag då hade gjort entré alldeles för tidigt. Det tog mig en evighet, känns det nu som i efterhand, att förstå mitt misstag att stövla in mitt i en  lugn avslutning. Snacka om att jag bara ville knäppa med fingrarna och trolla bort mig, men draperiet skulle upp igen och stängas igen... Ledsen att behöva störa. 

(null)

(null)

(null)

Så härligt att ge sig denna lugna egentid. En dryg timme med väldigt mycket flöde som fick armar att skaka och ben att darra. 

(null)

(null)

För ett år sedan såg jag ut såhär och hade precis fått gör min tredje näsoperation. En stor bit togs bort denna gång och hud togs från halsen för att sy sit på näsan och där sedan även bandaget syddes fast för att få huden att fästa. Jag var verkligen ingen vacker syn utan minns så väl hur jag kände mig som en stor trollmor. Värken var rätt så kraftig och jag var flera gånger tillbaka på plastikkirurgen för omläggning med värktabletter för att klara den behandlingen. Tur att hjälp går att få för jag vill verkligen inte ha det kvar och är det borta vid kommande undersökningar ska jag om ett år få en rekonstruktion av näsan. 

(null)

Lite substansmängd, massa och mol blev att färska upp minnet kring ikväll vid köksbänken.  
Kul!

(null)
Ikväll var jag uppochner på fler än ett sätt. 


Imorgon är det visst redan torsdag. Hur  snabbt har inte veckan gåt?Värme med träning

Såhär års måste man skaffa sig många varma stunder och glögg kan man ju inte dricka stup i kvarten, så träning är ett bra sätt att få upp värmen efter en grå dag med ihällande regn i olika nederbördsmängd. 

Idag kom det upp ett minne med alla mina senaste glöggflaskeinspirationer på Facebook och jag tänkte tillbaka på då jag hade gått och klurat på att spara flaskor och korkar för att kunna göra en adventsljusstake med årgång -11, -12, -13 och -14. Sedan blev det följande år lite blått och i fjol blev det skogsgrönt. För lite extra känsla av värme och kryddighet blev årets flaska inspirerad av de indiska kryddorna och färgerna och sätt att måla reklam. Det är så roligt att få ta del av tankarna bakom BLOSSAs val av smaker och flaskdesign. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Väntar mig varma stunder med många tillfällen då ljusen är tända här hemma. 

(null)

(null)
På gymmet fick jag upp värmen och efter matshoppingen, som bidrog till bibehållen värme, fortsatte jag sedan hemma litegrann med min #umaningnov17. 
7,5 år idag...
💜💜💜

Hur håller du dig varm?


En kommentar
publicerat i Allmänt
Taggar: BLOSSA, DIY, gymmet, hemmet, inköp, inspiration, matshopping, träning, varma stunder, årsglögg, återbruk
Visa fler inlägg