Klämd

Idag har vi haft en dag på jobbet som avslutades med ämnesträff. Dessa träffar skulle jag vilja ha en gång i månaden minst. Träffas och prata ämne, planera tillsammans och som idag gå igenom material som ska behållas.


Sedan åkte jag in till stan för att bli klämd, jag var på mammografi. Inget skönt alls, men något jag är tacksam att den svenska sjukvården erbjuder. Det gick snabbt och jag blev så väl emottagen och middagsmaten kom på bordet till halv åtta iallafall. Råkade lägga mig på soffan efter middagen och vips så slumrade jag till ett tag. Skönt med lite soffchill, men samtidigt så jobbigt när man vet att man egentligen inte är färdig för dagen. Eller så var det just det som jag var, färdig, fast med en annan innebörd.

Lite stretch på min sköna matta och ett luftande varv runt kvarteret med man och vovve innan kvällsbestyren.
Ikväll blev det inget skoljobb hemma för jag var alldeles för trött och ibland får det vara så. Jag är glad att jag orkar jobba på just nu och att mina kollegor och elever är hur goa som helst mot mig.

 

Bästa platsen för mjukstretch är på den stora mjuka mattan. Övar och övar och kanske kommer jag en halv millimeter djupare nu...

 

 
 
 
 

Det blev en kort luftrunda, men jag gillar att den blev av och så är det mysigt att se alla upplysta hus när man går runt kvarteret i byn till skillnad mot skogen där jag nästan alltid annars bara går. Fotade bara huset där jag själv bor och gillar att vi har så pass mycket belysning utomhus som lyser upp i mörkret.

 

 

Inga klämbilder, men kanske klämmiga bilder på mig och min snygga snok?!?

 

0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Stretch, Träning, belysning, klämd, mammografi, soffchill, upplyst, yoga

Sprider ljus

Tänk vad lätt det är att sprida ljus i sitt hem med ljus. Sprida ljus till sina vänner är också något som är viktigt och antagligen är jag väl lite extra känslig just nu, men tycker att det finns skuggfläckar i min vänkrets fastän jag tycker så mycket om dem, men även solen har ju fläckar där det är lite kallare och snart så vänder även dagen mot ljusare tider igen. 

 

Vilken skillnad det har blivit på ett par dagar här hemma med ljuset. Adventsljusstakarna hjälper verkligen till denna mörka period att lysa upp i alla mörka vrår. I år satte jag även en adventsljusstake på köksbänken vilket jag först kände var lite småtokigt, men efteråt blev jag riktigt nöjd med att ha en liten vit ljuskälla som kastar ljusskuggor uppåt väggarna.


Ikväll efter matshoppingen så blev det kebabkryddad lövbiff tunnstrimlad i mjuka tacobröd, vitsås och sallad. Snabbt och enkelt när vi kom hem sent.

 

 
 
 

Det var lite tur att advent låg redan i november för vi behövde ljuset som hjälpte till att sätta färg på tillvaron, tycker jag.

 

Fem minuters matlagning räcker i tid en vardag, eller hur?! Strimlae och snabbfräste lövbiff, saltade och pepprade, kryddade med kebabkryddan. Gjorder en blandsallad, vitsås på créme fraiche, pepparmix och lite aromat och lite riven ost som topping innan tacobrödet veks ihop.

Tidig och lugn kväll, vilket kroppen kräver just nu och då är det bara att acceptera läget. Saknar dock den lilla form av träning jag ändå kunde göra innan. Håller tummarna för att det ser ok ut på torsdag när jag ska tillbaka till Linköping för borttagning av stygnen som hållt fast tryckkudden. Hoppas huden som är ditsatt och ditsydd vill fästa och läka som den ska och att provsvaret som är på undersökning hos patologen visar på radikalitet så att jag slipper mer karvning av näsan. 

 

Viss väntan känns så lång...

 

 

 

 

 

 

Återbruk

Visst är det fint när saker kan användas efter att de "tagit slut" och då kunna användas på liknande sätt eller till något helt annat. BLOSSAs årsglögg har för varje år en ny smak och ny design på flaskmönstret.
Det hela började för mig med att jag kom på 2014 att det var lite festligt att använda mig av flaskorna från 2011, 2012, 2013 och 2014 för 1:a advent, 2:a advent osv. Det var ju bara roligt att göra det året, så förra året blev det de fina vita flaskorna med blått mönster på och i år det de vackra skogsgröna flaskorna som får pryda hemmet som en lite ny inredningsdetalj.
Grönt verkar vara den "nya" julfärgen i år för jag ser mycket grönt i julinredningen och de inspirationsbilder som dyker upp på diverse ställen. Det är inte direkt min favvofärg på inredningssidan, men flaskan är snygg och korken likaså med sin symbol för berg/höjd. Årets glögg är en hyllning till den svenska trolska urskogens stillhet med smak av glöggkryddor, kråkbär och karamelliserad sav. Den är god varm, för personligen gillar jag att kunna sitta med ett glas eller liten mugg och värma mig och njuta av de dofter som lättare sprider sig med värmen, men jag måste nog även testa den kall med en isbit i.
Problemet som nu måste lösas är att tömma dessa tre flaskor nu när jag går på starka mediciner som inte ska mixas med alkohol. Jag får helt enkelt bjuda in lite grannar och vänner på glögg som får hjälpa till i syfte att vara med och skapa min adventsljusstake 2016. Det mesta är ju lösningsbart här i livet och problem är till för att lösas som jag säger på mattelektionerna.
Eftersom jag/vi tydligen har bjudit dåligt så var bara en flaska tom till årets 1:a advent och därför fick jag knyta fast ett ljus vid varje flaska. Jag satte även i en siffra i varje ljus för att förtydliga min avsikt med arrangemanget om någon skulle undra. Silver och guld fick snällt passa ihop för snöret hittade jag i min snörstumpslåda, också återbruk.

 
Jag är så glad i köket/vardagsrummet som vi känner blev ett helt nytt rum när köksväggen revs. Ett rum som vi nu utnyttjar mycket mer än tidigare då det var två skilda rum och vi då mest var i köket.
 
 
 
 

Fina var och en på sitt sätt, men klart roligast var nog året då jag såg siffrorna på -11, -12, -13 och -14 och lite extra skoj att korkarna har sett olika ut år för år. De sista två åren nu är mer stilfulla. Första året karvade jag med en kniv för att få ner kronljusen, men till förra året hittade jag på VERA Design & Interiör fina ljushållare i äkta silver från Bruka Design, vilka underlättade och har medfört att jag nu sparar roliga former på flaskor som jag sedan tar bort etikett på och stoppar i ett ljus. Det saknas inte ljus i vårt hus iallafall och här blev det ett bombardemang av ett exempel till återanvändning. 

 

 

Think green!

Ecofriendly X-mas

 

 

 

En kommentar
publicerat i Allmänt, Inköp;
Taggar: BLOSSA, BLOSSA16, DIY, Inköp, adventsljusstake, hemmet, inredning, inspiration, ljus, pyssel, årsglögg, återbruk
Visa fler inlägg