TjurRuset

På lördag var det visst dags för TjurRuset. Nummerlappen damp ner i brevlådan som ett brev på posten. Märkligt vad tiden går fort och att det redan snart är 3:e oktober. Lär mig visst aldrig det där med att löpträna inför något. Anette och jag som ska dit har tack och lov lite samma inställning, att ta sig runt och att ha skoj. Förra året var vi två helt okunniga amatörer som aldrig ens hade sprungit i en vattenpöl tidigare, kom dit och vid första vadarstället tog det lite försiktigt. Sedan blev vi mer och mer bekväma i geggigheten och det slutade med att vi låg och skrattade i leran medan vi simmade igenom det långa diket. Synen av oss och alla våra medlöpare var obetalbar, vi såg ut som grå sälar. Jag kände mig snarare som en knubbsäl i mina tighta trikåer som helt hade försvunnit av all lera eller att jag istället såg ut som jag klivit ut från en lerinpackning av kroppen ända upp till öronen. 

I år sker TjurRuset på Norra Djurgården. 

Tolv startgrupper drar iväg på lite olika tider för 18:e gången i världens äldsta nationalstadspark på Norra Djurgården. På lördagen är vi 6 500 anmälda till loppet och det ska bli jättegeggigt och kul även att jag inte tränat direkt någon löpträning. 


Tog mig i allafall in till Friskisgymmet och ställde mig en timme på crosstrainern och det blir det närmsta löpträning jag kommer inför lördagen. 
Hoppas få till ett HITpass på torsdag också sedan blir det att vila sig i form. 

Tycker om konditionsträningen på denna maskin. 

Att träna inne sparar på vrister dagarna innan loppet, eller hur?


Dessa fina "Tube bio fire"  från Herstal värmer bra, men idag köpte Johan två...

...vita infravärmare. Det förlänger säsongen ännu lite till. Hittills har vi inte behövt något annat än levande ljus. 

Vi sitter "ute" och njuter med en massa Majas Cottage-lyktor. 


Vardagslyx att sitta länge och äta. Hemgrillade revbensspjäll och klyftpotatis förgyllde onsdagen. I morgon och på fredag har vi fortbildning på jobbet och det är alltid spännande. 


Sista dagen av 
#basicyogamix
Seated Forward Fold

Snö

Inte riktigt dags för snö där jag bor, men Snö på annat sätt tycker jag kan passa fint.
 
Fick i somras ett fint armband, Snö of Sweden, och nu har jag kompletterat med små söta hjärteörhängen, som jag tyckte hörde ihop. 
 

Suddiga bilder som jag visst inte fotade något vidare, men för att se hur små och nätta de är får bilderna ligga kvar.
Enkel design med hjärtan som jag tycker så mycket om. Örhängen som kan sitta på utan att vara i vägen vid träning eller behöva ta av mig när jag ska sova. 
 
Hjärtan för mig symboliserar kärlek, liv och vänskap. Ritar ofta dit ett hjärta på födelsedagskort när jag skriver under med våra namn och det hjärtat står då för Wera för att hon finns med mig i tanken jämt och för mig alltid för all tid kommer att räknas in i vår familj. 💜
När jag ritar/skriver tre hjärtan är det mina tre ungdomar som menas. 
 
💜💜💜
 
Var rädda om varandra
 
 

Barncancergalan innan Rosa Bandet tar vid.

Det känns alltid viktigt och lite extra okej att handla, trots att jag inte behöver, när del av summan går till forskning och stöd för exempelvis som här cancer. September är Barncancermånaden och oktober som vi nu går in i är Cancermånaden, Rosa Bandet

I kväll, måndag den 28/9, är det Barncancergalan - Det svenska humorpriset 2015 som går att följa på Kanal 5 klockan 20..-22.00 och där kan man skänka pengar till Barncancerfonden. Humor, glädje, roligheter, skratt, bus och lite tokigheter behövs något enormt när ett barn och dess familj ska ta sig igenom den fruktansvärt tuffa resa med olika operationer, strålningar och cytostatikabehandlingar som ofta leder till lång sjukhusvistelse med infektioner som bieffekt så att tiden på sjukhus blir ännu längre än själva behandlingen. 
 
Bli Barnsupporter du också!
 
Cancerfondens tv-gala är den 27/10. 
 
Inköp från favvobutiken. 
 
Inhandlad i mysiga affären Vera Design & Interiör, Knäppingsborg i Norrköping. 
 
Majas Cottage säljer en "Rosa Bandet-lykta" med den fina texten:
 
"Support the Fighters
Admire the Survivors
Honor the Taken
And Never Ever Give Up
HOPE"
 
 
 
En stor cirkel och en liten cirkel står för symbolen liv och kvinnlighet och detta togs med när årets Rosa Band designades av trion Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. Fin symbolik, tycker jag. 💗
 
Bär Rosa Bandet tillsammans med Silverhjärtepinsen
#nevergiveup
 
Behövde ett nytt skärbräde och det blev ju toppen med ett rosa såklart, från IcaMaxi. 
 
Alla bäckar små!
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, För en god sak, Inköp;
Taggar: Barncancerfonden, Barncancergalan, Barncancermånaden, Cancerfonden, Det svenska humorpriset 2015, IcaMaxi, Majas Cottage, Rosa Bandet, Vera Design & Interiör, skärbräda
Visa fler inlägg