Wera blir firad

Den 28/2 2003 föddes vår 3:a, Wera. Hon kom vid lunchtid så Wiktor och Alwa hann att vara på dagis. Johan åkte och hämtade dem och de kom in för att hälsa på. Wiktor hade nyligen fyllt 4 år och Alwa var 2 1/2 år. Jag minns att jag tänkte när de kom in, vad stora de var, fastän de inte var det. 
Livet som trebarnsfamilj flöt på och de var nästan aldrig ens förkylda förrän den där grymma knölen kom. Knölen som opererades bort, strålades och behandlades med tyngsta artilleriet cytostatika. Det gick inte ändå och Wera hann bara få leva 7 år och 3 månader. 

Lila är vår Wera-färg. Fint med Sagaforms Pava tillsammans med Majas Lyktor


Idag är det 12-års firande. 
Vi har valt att alltid fira hennes födelsedag med kladdkaka hemma helt själva. Favoritkakan inte bara för Wera, men den var hennes favvoefterrätt/fika och är nu ett viktig inslag. En liten symbolisk tradition som är god. Barnen har alltid fått välja maten på sin fölsedag och vi håller fast vid vad Wera gillade. 
I år när vi lever i byggkaos bjöd mamma ut oss till dem. 
Mamma hade varit rar och bakat en kladdkaka💜💜💜. 




Mycket levande ljus. 

Rödbetor med fetaost, olja och flingsalt. 

Oxfilé, potatisgratäng och grönt. 

Ost är gott. 




Kladdkaka

Mysigt firande av vår älskade Wera hos mamma och Uffe, tack för allt 💜💜💜.

Många vänner och bekanta har hjälpt till att fylla Wera Isakssons sparbössa på Barncancerfonden under åren. Pengar som går direkt till forskning, råd och stöd. Jag går ibland in och läser alla fina  ord, hälsningar ich namn. 
Det har samlats in 219 950:- än så länge, bravo. Alla pengar behövs i kampen att utrota barncancer. 💜


Tack alla som går in, skänker en slant och skriver ett par ord eller sitt namn. 

Medicinsk yoga på Hälsoteamet

Precis hemkommen från Hälsoteamet där vi haft en jättetrevlig och skön medicinsk yogatimme för mammor i Barncancerfonden Östra. Det var så skönt så under vilan som avslutade timmen slumrade jag visst till. Tänk om denna andning och avslappning kunde komma in ännu mer i vården där de cancersjuka barnen ofta måste hantera smärta och stress vid exempelvis alla nålstick. 
 
 
 
En mysig anläggning med bassäng, gym, träningslokal och cafédel. 
 
Träningslokalen med stora fönster ut. 
 
Levande ljus. 
 
Efteråt pratade vi en massa och åt exotisk planka tillsammans. 
 
Det satt fint med lite gott plock. 
 
TACK Pamela och Hälsoteamet för att ni tog emot oss!!!
 
Sirsasana/Headstand fick avsluta sen kväll. 


0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: Barncancerfonden, Headstand, Helly Hansen, Hälsoteamet, Sirsasana, andning, exotisk planka, medicinsk yoga, träning

Härligt intensiv jobbdag blev effektivt avslutad

Idag har jag inte hunnit reflektera alls kring vad jag kunde ha gjort ännu lite bättre i min undervisning. Det har varit roligt att träffa nya elevgrupper vid två leltionspass och att få undervisa i något jag gjorde för två år sedan. Gillar nya möten. 
 
Bilder kommer från reparations-/renoveringsprojektet när det börjar likna ett boende hemma hos oss. Vi lever verkligen ett kaotiskt hemmaliv med allt i tvättstugan, mat och tvätt hopslaget på minimal yta. Tack och lov har vi fått låna spisplattor av en fin kollega och deras lilla husvagnsugn, men den sistnämnda har vi ännu ej provmatlagat. 
 
Till fristaden Friskis för att köra min #utmaningfeb15 och lite extra mage, rygg och ben. 
 

Vecka 4

80 squats/benböj

80 rygglyft

80 crunches

80 s sida, sida o vanlig planka 

40 armhävningar

 

Hamstring i två olika maskiner. 
 
Mage
 
Bencurl
 
Det ska bli så härligt med fredagskänslan i morgon för den är sååååå efterlängtad. Jag vill att kommande veckor under köksrenoveringen bara ska flyta på och passera snabbt. Det är bara materiella bekymmer, men ibland känns det lite för mycket med otur. 
Det kommer en ny dag i morgon och det är bara att le och göra sitt bästa. 
 
 
God natt efter ett effektivt gymavslut!
Visa fler inlägg