Auschwitz - Birkenau

Avfärd halv sju till Auschwitz och Birkenau. Så många känslor som frambringats från denna grymma händelse, hur kan man behandla varandra såhär? Grymt och fruktansvärt, men världen måste få veta att detta är ett av många stora folkmord som har skett och inte låta det ske igen. 


Varmt och soligt även denna dag med temperaturer runt och över 30 grader. Mycket vatten har gått åt och även påfyllning av snacks för att hålla energinivåerna uppe med alla promenader som fört oss mellan platserna. 

Så tagen att jag missade huvudrätten på bild. 

Har en massa intryck och känslor efter denna dag som eleverna och några vuxna avslutade med paintball innan vi bussades hem för middag på en judisk restaurang. 

Värme och mys på torget. 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: Auschwitz, Birkenau, Gamla Stan, Judisk restaurang, Krakow, Polen, Stora torget, Träning, förintelsen, koncentrationsläger, latte, lunch, paintball, promenad

Zakopane

Iväg tidigt för en dag i Zakopane. 

En vacker bergsby som vintertid drar skidåkare och vi fick köra höghöjdsbana såhär i brist på snö. Läskigt så tårarna rann, men nog den vackraste höghöjdsbanan jag varit på. Tatrafjällen skulle vara trevliga att besöka för både vandring, cykling och skidåkning. 
Lunchen tillagades/värmdes upp över öppen eld under alla korsande höghöjdsbanor. 
 
 
 
 

Restaurangbesök och flanering genom ett urmysigt Gamla Stan i Krakow innan vi slank in på Express för att köpa oss lite extra nödproviant, läs choklad. 

 
 
 
 

Vilken otroligt fin dag igen. Väckarklockan står på 05.20, så nu är det nattinatti för oss alla. 

 
 
 
 

Krakow

Dagen började med en joggingtur i parken med Lotta efter ett par tre timmars sömn. Sedan en polsk frukost för att ladda inför en rundtur till fots med svensktalande guide. Vacker stad med underbart fina gamla byggnader. 

Lunchen intogs med trerätters i en källarlokal under valven och med den och två dubbla espresson så speedshoppade Lotta och jag på egen hand en stund innan vi mötte upp ett större gäng på torget. QBildbombning följer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fantastisk avslutning i Saltgruvan med alla ungdomar, lärare och föräldrar. Man hinner se mycket med 32000 steg. En riktigt mäktig plats att besöka. 

Visa fler inlägg