Nowas nagelfix

Det är inte bara vi människor som behöver fixa naglarna/klorna. När man inte ser pulpan och då känner sig obekväm så tycker vi att det är toppen att kunna vända sig till en expert för hjälp.
 
Camilla på DjurMagazinet i Norrköping är en ängel med hundar och vi slipper lägga ner Nowa på golvet när klorna ska klippas, eftersom vi vill att hunden ska ligga helt stilla så att vi inte råkar klippa i pulpan. Camilla är lugn, snabb och duktig med hundar och det är dessutom nyttigt för vår lilla hund med lite socialisering inne i stan. Vi hinner knappt att blinka så är det klart. 
 
Nowa o Johan i väntan på, båda ser ledsna ut men skenet bedrar på de båda.
 
Vi tittade på hur man skulle kunna ha en hund i husbil, med ett specialkoppelbälte. Vi vill inte ha henne i hundburen nere i garaget utan vill att hon ska få ligga där framme där vi kör fast då fastspänd. Inga flygande elefanter vid någon plötslig inbromsning här inte.
 
Nowas godispåse för att hon och Camilla gjorde ett bra jobb. 
 
Tuggben som snabbt går åt för en liten vovve som Nowa. 
 
Vi blir kvickt väldigt ointressanta och fokus är att äta upp benet snabbast möjligast. 
 
En mindre hundbädd får vi ge oss ut på jakt efter till husbilen då denna Fatboy är aningen för stor att dra med. 
 
Sista dagen i 
#StrongAndStretchyYogis
Handstand variation
 
Nu kommer jag vila helt från träning ett par dagar, så vi får alla gå och vänta med spänning på vad jag tänker göra för utmaning i mars. 
Min #utmaningmar16 är iallafall på G. Jag kanske kan skriva i morgon för den av er som är sugen på att börja, men själv säger jag stopp för mig själv. Att ha jobbat idag var tillräckligt ansträngande och avslutningen på kvällen gjorde jag i Norrköpings, i mina ögon, bästa förening Friskis & Svettis. En rivstart från soffan i flera dagar till ett jobb som varade från klockan 08.00 fram tills efter klockan 22.00 ikväll. ÄR trött nu, men glad. 
 
 
 
 
Om någon har tips om säker hund i bil, skriv gärna till mig!

 


0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp;
Taggar: DjurMagazinet, Dogue de Bordeaux, Friskis & Svettis, Handstand, Nowa, StrongAndStretchyYogis, ben, hundbälte, jobb, träning, yoga

28 februari

Vår Weras födelsedag är och förblir alltid den 28 februari. 2003 kom hon mitt på dagen, så de andra två barnen hann med en sväng på dagis innan de fick träffa sin lillasyster på BB. Wiktor nyligen fyllda fyra år och Alwa två och ett halvt år. Så stora de var när de kom och pussade på sin Wera, minns jag att jag tyckte. 
 
Idag så skulle det varit tre tonåringar här hemma och vi skulle ha haft ett vanligt födelsedagskalas, antar jag. 
Sedan Wera dog har vi "firat" henne med tända ljus, blommor och chokladkladdkaka. Det är ett sätt att minnas och hedra Weras minne och göra något som hon gillade och vi andra också för den delen. 
 
En av de sista bilderna när Wera ännu inte hade startat sin behandling mot hjärntumören. 
 
Med en lila fin bukett. 
💜💜💜
 
Mer lila än den söta lilla lila buketten från Åby Handelsträdgård behövdes idag, så jag letade fram en lila löpare. Ska det vara lila så fick jag allt anstränga mig lite och stryka. Vi har inte kvar de tunga lila sammetsgardinerna i köket som Wera älskade, men det är tanken som räknas och för en god sak.
 

Lila var Weras favvofärg. 
 
Några söta Majas Cottage-lyktor. 
 
Med några få ingredienser. 
 
Bidde det en chokladkaka. 
 
Normalt smälter jag Marabous mjölkchoklad ovanpå, men det hade jag glömt att köpa. Noblesse fick duga som  av värmen smälte lite lätt på kakan. 
 
Hjärta i choklad. 
 
Ut och luftas. 
 
 
Tankade lite på skogspromenaden. 
 
En ostbågevariant av Forearm Stand
#StrongAndStretchyYogis
 
Testade att sista gången denna månad göra min #utmaningfeb16 och kom igenom de två första övningarna. 
 
30 utfall
30 armhävningar
30 burpees
30 situps 
30 benböj
30 rygglyft
 
 
 
Denna variant av smala armhävningar. 
 
Efter 30 stycken av dessa orkade jag inte mer utan får snällt sätta mig i soffan och inte göra något. 
Förkylningen får se till att försvinna nu, för jag vill kunna träna som jag brukar göra och även börja löpträna lite smått inför loppen.  
Livet går upp och ner och känns inte alltid rättvist, men det går. 
 
 
Då är det snart ny vecka. 
Tack alla ni som tänkt via sms, Instagram och Message. 
💜💜💜
 
 
 


 
 

Bråviksloppet

Tänk vad bra med Facebook där det dyker upp påminnelser och dylikt på saker som man kan tänkas vilja vara med på. 
 
Denna kom upp:
 
 
 
 

Nu hoppas jag få med mig många vänner och bekanta till denna mycket vackra runda med start nere i Lindö Småbåtshamn, Norrköping. Passa på nu till ett riktigt lågt pris eller vänta, men häng på. 
 

Anmäld och redo. 
 
Det vore så skoj om fler ville hänga på detta supertrevliga lopp som startar i Lindö Småbåtshamn, går en tur genom ett böljande landskap av kor och lantgårdar, ut och vänder vid Norrköpings Flygplats och sedan tillbaka för ett varv genom småbåtshamnen innan målgången. Häng på och passa på nu sista dagarna av februari medan det är early bird-pris på startavgiften!
 
Kan verkligen rekommenderas!
 
 
Som förkyld så håller jag mig helt borta från träning, men jag blir så taggad och skulle så gärna vilja börja småträna med lite jogging redan nu. Idag blev det en ljuvlig solskenspromenad genom vår skog under två timmar. Långt gick vi inte i mitt nuvarande tempo, men under lång tid iallafall. 
 
På sina ställen gnistrade det vackert. 
 
Herrsjön där Nowa alltid badar. 
 
Klarblå himmel
 
Mamma och jag på väg uppför bergsryggen för att sedan beundra vädret och utsikten över trädtopparna. 
 
Nowa, Johan och min mamma var med. 
 

En Headstand för
#StrongAndStretchyYogisMellomys i soffan är nog lagom ansträngande för mig ikväll. 
Ha en fin lördagskväll!
Bilderna om Bråviksloppet är från Facebooksidan. 0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Lopp;
Taggar: Bråviksloppet, Dogue de, Dogue de Bordeaux, Headstand, Mellomys, StrongAndStretchyYogis, lopp, nevergiveup, skogspromenad, sol, träning
Visa fler inlägg