Summera och se framåt

Året har nu gått och visst är det ibland bra att se bakåt och summera litegrann även att jag hellre alltid vill blicka framåt. 

Mitt år har träningsmässigt legat ovanligt lågt eftersom jag mestadels varit nyopererad, haft stygn eller öppet sår som inte har fått störas av rörelse. GöteborgsVarvet och TjurRuset fick jag avstå, men VikboVändan och Cykelvasan90 cyklade vi runt på våra mtb. Lite lätt lunk/jogging blev det vid Varamon och på vackra Öland några gånger i mina MBT-skor och dagligen lite yoga under året. Yoga kan man ju göra i så många olika varianter och det är skönt för nu har jag inte alls samma corestyrka och armstyrka som jag hade förra året. På Friskis har jag förstås varit, men jag tror att jag kan räkna passen på mina tio fingrar. Det har mest varit löpbandet där jag har gått och lite maskiner. 
Nu blickar jag hellre framåt och sätter nya mål och förhoppningar. Ett friskt 2017!!!
 
 

Det blev härliga tillfällen. 

Vi blev med husbil som tog oss ut på en fantastisk resa från Strömstad ochcutmed hela kusten tillbaka hem, Öland ett par gånger och Gotland.

 

 
 
 
 VikboVändan här med Elmina och Frida. 
 
 
 

Det går mot ljusare tider och det välkomnar jag. 

Istället för en blomma till kvällen, en ny fin lykta från Majas Cottage. 

 

Jag tänker nu framåt och allt ska vända till ett bra 2017 där jag och alla runt omkring mig får vara friska. Hoppas att det bara blir en operation till för näsan och det är rekonstruktionen. 

Träningsmässigt tänker jag mig spinning, IW, box, gym, jogging och en massa härliga vovvepromenader för att komma i form till GöteborgsVarvet som är först ut i vår. 
 

Yoga kan man göra var och hur man vill.

Hemma, gymmet, bryggan, gräsmattan, skidbacken, skogen, färjan, stranden... Skönast är dock med träningskläderna på för då blir flexibiliteten lite bättre. 
 
 
 

För varje månad har jag försökt att få till min egen lilla utmaning och den har jag också kunnat göra när det har passat mig. Den har de sista månaderna nästan enbart gått ut på att få ihop lite steg, att gå helt enkelt. Nu sista veckan har jag återupptagit några enkla styrkeövningar för att komma igång med och ojojoj vilken grym träningsvärk de få övningarna och repetitionerna givit. Nu blickar jag framåt, ut med det gamla och in med det nya!

 

 Det är vi som bland andra har satt nytt mål, Bråviksloppet 2017 21km.
 
 

✨✨✨

✨🥂🍾  Gott Nytt År 2017 🍾🥂✨

önskar jag Er ALLA!
✨✨✨
 

Rensardag

Idag har jag varit inne och rensat en hel del. Jag lade beslag på en garderob i Wera-rummet för att få in underställ och skidkläder. Det kommer aldrig kunna bli ett dressingroom i detta hem, men klädförvaring behövs det likväl. Jag säsongsförvarar kläder i stora plastbackar på hjul med lock som sedan hamnar på vinden ett par månader. Det fungerar rätt så bra. 

Alla dvd-filmer tömdes ur ett skåp som vi inte ska ha kvar längre. Dvd-filmerna har vi nog inte tittat på sedan ett par år minst. Jag ska höra om BOND vill ha de fem papperspåsar filmer som blev efter utrensningen. De har en stor bokhylla som familjer kan låna när de ligger inlagda med sina sjuka barn. Ibland kan det behövas lite nya filmer.
 
 

Skönt att rensa ut saker man inte använder och behöver. jag ska nog lägga ut den på den lokala köp och säljsajten i morgon. Bra om saker kan komma till återbruk när det inte är något fel på dem för jag gillar inte köp- och slängtanken.

 

Nowa badade/drack trots att isen låg fem meter ut från strandkanten. 

 

Pannlamporna åkte på när vi kom fram till Yxbacken Och en liten Headstand tyckte jg kunde vara passande på toppen.

Skönt att komma ut och gå i skogen och hinna få lite dagsljus. 
 
 

Vi bjöds på en värmande glögg hos Susanne och Jonas när vi kom tillbaka från skogspromenaden och vi satt länge i deras soffa innan grillen hemma kallade på Johan. Sedan satt vi i uterummet med en nypåfylld liten bordsspis som stod på golvet och värmde gott. Ljusen och luftvärmepumpen räcker gott för att värma upp uterummet nu när det inte är vinterkyla. 

 

 

Ljus & värme är mysigt. 

Fredagskänsla
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: Herrsjön, Mat, Rensning, Yxbacken, glögg, grillning, hemmet, promenad, rensa, städa, träning, yoga

Anmäld

Fram till nyår är det early bird-pris på att vara med på Bråviksloppet, så Linda och jag passade på. Gör det du också, ju fler desto roligare blir det utmed banan i höst. 

 

Nu tänker min kropp vara redo för träning och då måste jag ha något kul mål. Bråviksloppet ett lopp för alla och med olika sträckor för att passa hela familjen och kanske arbetskompisarna. Närheten till detta lopp och att det är i mina barndomskvarter är riktigt plus i kanten. Bild lånad från Bråviksloppet.

 

Startar om med träningen vad är då inte bättre än en bra start på dagen med egengjord müsli och jag testar lite sportgryn i denna gång. Vanligtvis brukar jag bara välja frön av olika slag. 

 

Ångade gardinerna på plats nu när Johan hade lånat hem den från sitt jobb. Jag skulle kunna ha en egen ångstrykmaskin för det är så enkelt, bara att hänga upp skrynkliga gardiner och streama. När den ändå var igång så blev ett gäng blusar steamade också. 

Köket blev ljusare igen och färglöst, precis som jag gillar det. Nu ska det bara fram lite grönväxter i fönstret. 

Julen plockades ut...

 

...julen kom ut i skogen istället. Så mysigt när någon eller några pyntat en växande gran ute i skogen. Det känns så hemtrevligt, men så är ju skogen som Jurslabornas andra hem där vi vistas mycket. 

 

Jag är verkligen helskruttig och orkar inte trycka upp mig på armarna, men nu ska jag tillbaka!

 
För att återfå lite styrka så kör jag min #utmaningdec16
Ett litet tips är att när du står i planka så tänk axlarna bort från öronen och skjut upp skuldrorna lite när du fokuserar på din bålstabilitet. Det kommer kännas finfint i överkroppen. 
2 varv:
70 s planka
20 armhävningar
35 rygglyft 
35 situps
 

 

Nu säger jag trevlig FREDAGSKÄNSLA till er!

 

 

 

Visa fler inlägg