Fredag är en extra härlig dag

Tjänstledig från skolan för att kunna åka till Stockholm för ett möte på Barncancerfonden. För ovanlighetens skull fick jag ta tåget, för Johan jobbade hemifrån och då självklart var tåget försenat. Jag som hade planerat att komma i tid och att gå från Centralstationen till Fonden för att få mig lite steg, men det blev den snabba vägen med taxi då tåget kom en timme sent.

 

 

Gott om tid för en kaffe i väntan på tåget... Vacker morgon i Norrköping.

 
 
 
 

Gallerian där vi har våra möten med alla underbara bilder fotade av unga canceröverlevare.

 

Nytatuerad med den nya och precis rykande ur tryckning, gnuggisen  #80procenträckerinte för 80 % överlevnad räcker inte för våra barn. Sedan efter en givande dag så hemåt i blåsten och i kvällssolen.

 

Ibland är det ren lathet som ikväll då det blev lite yoga i vanliga kläder och inte direkt stretchiga och gjorda för flexibilitetsövningar, men hungrig som jag var så fick det bli så och fredagstacosen smakade finfint.

 

Trevlig helg!

 

0 kommentarer
publicerat i För en god sak
Taggar: #80procenträckerinte, Barncancerfonden, Möte, SJ, Yoga, fredag, iNorrköping, steg, tatuering, tåg

Så som i himlen

Så hade den efterlängtade lyktan dykt upp hos Vera Design & Interiör. Lyktan från MajasCottage som de tagit fram tillsammans med Danny och med den fina texten:

 

"Men det finns en tid som nu e förbi då jag var precis som du. Den värld vi lever i saknar empati, dags att vända vinden nu...
Så som i himlen, så på jorden
var det inte så vi sa, men sanningen svider du sviker din broder, finns det någon kärlek kvar?
Jag tror vi vill, jag tror vi kan vi måste lyfta upp varann
till himlen, till himlen, till himlen"💗💗💗

 

Många lyktor kan man ha och absolut kan det aldrig bli för många.

 

Tokgillar den från början och kommer fungera finfint ensam eller ihop med den lilla ljusarmé jag långsamt byggt upp med Majas Lyktor där en del av summan går till Barncancerfonden.

 

Idag har snickarStefan varit hemma hos oss en sväng och börjat sätta upp träpaneler i taket. Så en liten tjuvtitt bjuds det på när nu arbetet återupptagits i uterummet.

Frågan mannen fick av mig när jag tittade ut var något om ifall han hade lekt ute på altan och kastat soffdelar som tidsfördriv. Tydligen har det regnat rejält och blåst kanske lite rejälare under dagen, men det har jag inte märkt ett dugg av inomhus. Det måste ju ha varit väldigt lokalt.

Nu längtar jag att få uterummet klart så vi slipper leva i byggkaoset som lätt uppstår när man inte har ett så stort hus utan bor i det.

 

Skönt att komma ut med mannen och Nowa och vi hade tur med vädret. Det måste ha varit närmre 20 grader och jackan knäpptes upp och åkte av. Idag vågade jag stå på huvudet igen efter ett par veckors försiktighet med yogaövningarna.

 

Nowa, vår Dogue de Bordeaux mötte en Rhodesian Ridgeback när vi var uppe på toppen av Yxbacken och det kändes som att hon förväntade sig ett lika roligt möte som med sin älskade kompis Leya, men denna hund hälsade först glatt men ville sedan inte leka de tuffa skojlekarna som Nowa och Leya är vana vid. Vi traskade vidare upp till Herrsjön så att det kunde bli ett kvällsdopp, för hunden. Hon simmade och drack en hel del innan vi vände tillbaka hem över berget, en vacker stig som är en liten bit av Östgötaleden.
Smultronbladen har nu övergått i den röda vackra färgen som dess bär tidigare haft.
Rötterna uppe vid Herrsjöns sjökant ser ut som att de letar sig ner till vattnet också för ett bad eller kanske bara för att dricka.

Naturen är en makalös konstnär.

 

 

I morgon är det redan fredag!

 

 

0 kommentarer
publicerat i För en god sak, Inköp;
Taggar: Barncancerfonden, Blåsigt, Dogue de Bordeaux, Herrsjön, MBT shoes, MajasCottage, MajasLyktor, Vera Design & Interiör, Yxbacken, förengodsak, inköp, inredning, skogen, tjuvkik, uterum, vovvepromenad, yoga

Morgonvägen

Min väg till jobbet är ofta alldeles makalöst vacker, men att slänga upp telefonen och bara trycka av medan jag kör med fokus framåt ger inte så ofta någon bra bild. Ibland gör jag tappra försök för att "spara" ögonblicket av vackerhet.

 

 

Lätt morgondimma och soluppgång över Bråviken, som ett guldhav var det igår på väg till Krokek.

 

En annan morgon.

 

Min #utmaningsep16 är enkel, håll i med lite steg och kör lite yogaposer! Voilá

Idag har jag bara tagit tre värktabletter för näsan som min älskade Alwa så duktigt lade om på mig igår. Det är tur att någon i familjen är intresserad av sår och har drömmar till läkarlivet när paketet skulle bytas och paketägaren inte hade lust att öppna paket.
Efter lång dag på jobbet, där jag har haft utvecklingssamtal som trevlig variation till undervisningen, var det underbart att komma ut och andas skogsluft, få lite steg (mitt mål är minst 10000 steg/dag) och yoga vid Herrsjön medan Nowa badade.

 

Krokigt växtsätt, men björken växer ändå vackert precis som en del ungdomars krokiga växtsätt, de blir också stora och vuxna en dag. Jag har ett härligt jobb att få människor att utvecklas och gå framåt för att kunna uppnå sina framtida jobbdrömmar.

 

Att flera gånger i veckan gå förbi dessa högar är lite dubbelt. Det doftar otroligt fräscht och gott, men de skymmer ganska mycket och snart är det ett år sedan föryngringsarbetet startade i Jurslaskogen. Nu ser det allt risigt ut. Undrar hur det är planerat och när?

Nowa är en riktig höstvovve som kamouflerar sig bra i höstfärgerna.

 

 

 

Vilken frihet att kunna gå ut i naturen när jag vill.

 

 

0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Bråviken, Dogue de Bordeaux, Herrsjön, Yoga, avverkningspill, iNorrköping, pw, skogen, skogssanering, soluppgång, steg
Visa fler inlägg