Fin present

Härom kvällen fick jag en fin lykta av ett par goa tjejkompisar. Det är lite extra roligt med nya saker i inredningen nu när golvet är nygjort och allt är nymålat. 

Lyktan i dagsljus. 

Och i kvällsljus. 

Den har plats även för blockljus eller som nu med ett hängande värmeljus. Så fint när det bildas mönster på det gamla bordet. I taket blir det en stor cirkel med mönster utanför och orkidén som står bredvid får en vacker skuggeffekt i taket. 

Nice kombo med Majas Lyktor. 


Idag har jag bara gått på löpbandet i lugn takt, men 9 km fick jag ihop totalt. 30 minuter på crosstrainern blev det också som bonus på det och jag ställer mig frågor som; När ska du ge dig ut och löpträna då? Har inte du ett lopp eller två snart? Håller foten?

Idag är sista dagen på min #utmaningmar15 för er som har orken/möjligheten/lusten och tiden. Jag hade bara en av dem och det räckte inte med det. 
#utmaningmar15
Vecka 4

50 armhävningar 
100 rygglyft
100 situps
30 höftlyft
200 s vanlig planka med ben
2•30 sidodutta smalbenet
2•30 benlyft
30 bicepslyft
100 squats/benböj

I morgon ska jag börja på min #utmaningapr15

Tänker kunna dela upp några övningar på två dagar om man hellre vill köra varje dag en kortis i stället för allt på ett bräde. Återkommer i morgon, men nedan är de övningar jag tänkt ta med. 

15 burpees
25 bensläng
50 crunches
50 situps
50 rygglyft
50 diagonalyft
100 s vanlig planka
100 s sidoplanka
50 squats 
50 utfall
2•25 sidoutfall
50 tåhävningar
2•25 benlyft
50 höftlyft
50 armhävningar
25 tricepslyft
5 wall climb


0 kommentarer
publicerat i Allmänt, För en god sak;
Taggar: Majas lyktor, för en god sak, hemmet, inredning, ljus, lykta, majascottage, min # utmaningapr15, min #utmaningmar15, mönster, skuggeffekter, träning

Hörnskåpet

Hörnskåpet skulle få sig en makeover, för nu är det 20 år sedan jag lät luta av det. Ett skåp min mormor och morfar ärvde på 60-talet av tanten i backen, Selma. 
 
Johan var på PeGes Nordsjö Idé & Design och inhandlade slippapper, penslar, roller och färg. Jag valde att ha likadan färg som lister och foder nu hade fått. 
 
Före: Hörnskåpet i köket kändes lite mörkt och murrigt. I det "nya köket" finns inte längre plats, men det får flytta på sig. 

 
En påse färg. 
 
Lite slipning och spackling. 
 
Efter: Ljust och fräscht. 
 
Vi kommer även att sätta in belysning i skåpet som har funnits med hela min uppväxt. Arvegods som ärvts vidare är roligt att ha, även om det inte finns så stort värde i det. 

Gammalt blir som nytt med lite färg 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: DIY, NordsjöIdé&Design, PeGes Nordsjö Idé & Design, arvegoda, belysning, gammalt blir som nytt, hörnskåpet, inredning, måla om, pegesfarg

Årsmöte för Barncancerfonden Östra

Idag så har vi haft årsmöte för Barncancerfonden ÖstraCnema
 
Stolarna fylldes av medlemmar. 
 
Vuxna och de barn och ungdomar som ville deltog på årsmötet medans två museepedagoger tog hand om de som ville få guidning i den interaktiva och instruerande utställningen/labbet hos Professor Pupill på Visualiseringscenter C. 
 
Mötets ordförande CG och sekreterare, vår informatör, Inca. 
 
Snabbaste årsmötet jag varit med på skedde nog idag. Jag fick det ärofyllda uppdraget att fortsätta som ordförande ett år till och styrelsen känns som att det är ett härligt gäng med de nytillkomna suppleanter som valts in. En bra mix av människor som tillsammans ska jobba med de viktiga frågor och mål som föreningen har. 
Tack CG för att du tog dig tid och kom till Norrköping!
 
 
Efter mötet gick vi alla över till Visualiseringscenter Cför att äta buffé och titta på två Domeföreställningar. 
 


Först såg vi "Dinosaurs at dusk" följt av "Kosmos", en interaktiv visning som Anders Ynnerman på ett mycket skickligt och intressant sätt guidade oss igenom. Vi fick bland annat se solförmörkelsen som skedde förra veckan och hur det såg ut på Mars. 
 
Inca och jag med 3D-glajjerna på. 
 
Fint påskpyntat på alla bord med fjädrar och ägg i stora glasskålar. 
 
Fikaavslut för alla sugna med morotskaka
 
Jag och Alwa åkte och gymmade efteråt på Friskis. 
 
Det blev min #utmaningmar15 
 
50 armhävningar 
100 rygglyft
100 situps
30 höftlyft
200 s vanlig planka med ben
2•30 sidodutta smalbenet
2•30 benlyft
30 bicepslyft
100 squats/benböj
 
Brutalbänk 3•12
Roddrag 3•12 32 kg
Triceps med viktplatta 3•12 15 kg
Några extra övningar blev det bara ikväll, men skönt att träna i allafall. 
 
I Firefly Pose ska benen vara raka...
#JourneytoHandstand

 

Visa fler inlägg