Lila blir rosa i köket

Att ha vitt som bas älskar jag verkligen. Många har färger i sprakande färger och häftiga mönster i tapeterna och det tycker jag är läckert att se hos andra, men själv hemma vill jag ha ljust på väggarna och kanske ha någon färgklick i kuddar, handdukar och ljuslyktor. Det kan kanske bero på att huset är med öppen planlösning och inte så stort. Hade jag haft flera rum så kanske det hade sett annorlunda ut. 
När vi byggde huset för drygt 16 år sedan hade vi färger på varenda vägg. Mycket gult, orange och blått minns jag att jag vågade mig på då. 
Nu har det varit lila på ljus och annat lull en längre tid till allt det nu för tiden vita, men jag kände att det var dags att ändra lite i färgskalan till rosa
 
 
Före: Lite lila
 Det är trevligt och praktiskt att man kan kombinera och ändra användningsområdet på föremål man har i sin inredning hemma. Jag har ett par vaser som kan bli ljushållare och här ovan är två av dem. 
 
 

Efter: Dukade om till rosa under mitt förmiddagsthe och bytte de lila Sagaform Pava mot rökgrå. 
 

Så snabbt, enkelt och billigt. I det här fallet kändes det faktiskt gratis eftersom detta rosa inhandlades när jag var på skolresa till Berlin i höstas, men det har legat bortglömt. 
 
Ett billigt märke, men adjö tristess. 
 
Dagens sista dag på #yogagivesbackchallenge
 
Kika in på mitt Instagram annasiwer och haka på nästa månads yoga challenge som jag ska följa. Jag har haft en kul och ibland nästan omöjlig yogaresa, men #nevergiveup


Skofixning och Söderköpingsglass

När jag köper skor och börjar gå i dem får jag nästan alltid skoskav. Antingen är det mina breda fötter som gör sig till känna eller hälarna. 
I ballerinaskorna jag köpte igår var det just hälen som kändes som att kunna bli en öm punkt.  Därför brukar jag ta hammaren och slå ett tag på insidan för att platta till de skarvar som brukar göra ont. 

Före: många skarvar. 

Efter: tillplattade skarvar. 

Det här är ett enkelt sätt att få skönare skinnskor snabbt, tycker jag. Ibland har jag haft på mig fuktiga strumpor, men i tunna sommarskor som inte får bli för stora är hammaren ett bra knep. 
Tar tacksamt emot andra tips också. 

Alwa och jag åkte över till min kära kusin Madelene i Söderköping för att gratta minstingen efter att hon precis fyllt 2 år. Paket, lunch och glass i ett rätt så lugnt hamnområde som vanligtvis sommartid är fullt av turister. Göta Kanal som lockar både båtfolk, men även mat- och glassälskare som lockas hit för att få en annorlunda vy från mat/fika-bordet. 

Broöppning 

Sötaste gullungarna Nicci och Nim. Upp till kanalen för lunch. 


Fint, trots motljuset, med deras flaggstång och flaggspel. 

Nära till båtlivet med min kaffekopp. 

Västerbotten och skinka smakade fint. Efterrätt på Göta Glass. Hem och gymsväng innan lunken hemåt. Två maskiner och hopprep var det enda som jag orkade med på gymmet innan joggingskorna åkte på och tog mig hem. Jag tänker starta min nya utmaning i juli, så ett par dagar till på min #utmaningjuni15 där jag kör fyra varv. 

20 ryggresningar
20 armhävningar
2•20 diagonala arm- och benlyft
20 tricepshävningar
2•20 sneda situps
20 höftlyft
20 kasta ben
2•10 planka med bendrag
2•10 sidhävningar
20 squats
 


Ett annat av mina nya par testades. 


Hemma, glad men lite krampig i benen. 

Snart är det bara en månad kvar till VikboVarvet och kanske har jag fått med en springkompis, #nevergiveup Det vore roligt om några av mina vänner hakade på den 1 augusti. 


Alwa och jag har haft, enligt mig i allafall, en najs dag med underbara sysslingar i sommaridyllen Söderköping. 

Toarullehållarbyte

När jag var på IKEA senast kom jag på att jag har irriterat mig på toarullehållaren inne på min toalett/dusch. Utan att tänka nämnvärt hur den gamla kan ha sett ut med skruvhål, så köpte jag en med lite bredare väggplatta. Tänkte ändå lite klokt att då täcker jag eventuella hål den gamla hade. 

Före: trasig

Efter: hel

Nu kunde jag i allafall använda ett av skruvhålen och snabbt gick det att sätta upp den. Gillar enkla och smidiga förändringar i mitt hem som jag inte behöver be om hjälp för att fixa. 

Lätt som en plätt och med en stjärnskruvmejsel i min hand åkte den gamla ner och den nya upp. DIY i dess simplaste form, eller?
Hjärtehållaren byter jag inte för den har min Wera gjort. 💜💜💜


Dagens #yogagivesbackchallenge med Scorpion Handstand med hjälp av en vägg för jag är så asarädd. 

Nu ska Lotta och jag ut och överraska Anette som precis har flyttat. Vi överraskar med våra leenden och det trevliga sällskapet och räknar med ett välfyllt kylskåp som resulterar i god mat.  Kvällen bjöd på en massa gott och trevligt, tack Anette!

Älskar lila. 
💜💜💜Ha en fin kväll!


Visa fler inlägg