Utredning

Det går att säga utredning känns det ändå som när man pratar om inredning utomhus. Jag gör det och det känns härligt med utredning och somrigt att få till ett riktigt stort utebord i tryckimpregnerat virke i lite grövre dimensioner. Grannen Jacob har varit ovärderlig i all sin hjälp och vi har honom att TACKA, så TACK Jacob!

 
 
 
 
Gårdagen var soligt sommarvarm, men med ett byggtak fick bygget skugga. Med min mycket simpla ritning som med kan liknas vid en skiss tog framväxandet fart och Nowa vår hund ville gärna ligga i slipdammet bara för att få vara delaktig. Ett par varv till Krauta för att komplettera under tiden. 
Idag så vändes det tunga bordet och slipades av lite lätt för att slippa ge ifrån sig stickor. Lite plugg limmades på plats för att täcka några av skruvarna. Johan penslade sedan på tre lager SiOO:x för att behandla bordet som nu kommer få stå ute året om. Ett bord där 12 personer lätt får plats utan att sätta armbågen i bordsgrannen. Våra åtta positionsstolar som vi har haft både ute och inne i uterummet står nu löst placerade runtom. Space och frihet kan man välja att se på det.  
 
 
 
 

Så glad jag är över mitt nya bord och jag hoppas Jacob är sugen på bananer idag eftersom jag inte hade några att erbjuda igår när han var sugen. Ett mönstrat Bruka Designfat från VERA med bananer som ett litet tack för hjälpen. 

 
 

DIY med experthjälp är inte fel. 

 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp;
Taggar: Altanbord, Bord, DIY, Fika, SiOO:x, VERA Design & Interiör, hemmet, inköp, inredning, projekt, snickra, tryckimpregnerat, utefix, utredning

Hemmaprojekt

Mitt miniprojekt som låg och väntade på altanen utvecklade sig till att bli lite större än jag från början hade tänkt, men så kan det ju gå när den snällaste grannen erbjuder sin expertishjälp i mer än bara goda råd. Det hela slutade i att Jacob var kvar hos oss i åtta timmar och i morgon beräknas projektet kunna slutföras. Därför blir det bara en liten sneakpeak och teaser för stunden.

 

 
 
 

Husse, matte och vovve var så tacksamma att det kom hjälp och riktiga maskiner. Förstå om mitt DIY-projekt skulle ha sågats med fogsvans och skruvats med vår hobbyskruvdragare då hade vi nog blivit klara närmare jul och med ett helt annat slutresultat. Detta kan bara bevisa att var man på sin plats, men det är ju kul att testa och göra saker helt på egen hand ibland. Jag får göra något mindre avancerat, även om jag inte tyckte att min enkla skiss var så krånglig..

 
Kallas det inredning när man inreder ute eller ska man säga utredning? ;-)
 

 
 

Sen middag som för enkelhetens skull blev tacodinner medförde att min #utmaningjuli17 fick vänta fram till efter klockan 22. Passade på att lägga några lager gelé på naglarna, så att jag kunde känna att jag hade gjort något DIY idag. 

Johan cyklade med mig på Hymo-rundan och jag tog mig tungt runt. Han hade pannlampa och lyste upp för mig och samtidigt höll han mig sällskap. 
 
 
 
 
 
 

Kvällen var skön att lunka runt i och gatulyktorna lyste mestadels bra upp asfaltsvägen och vackert att se byns olika belysningar på håll från slätten. Det gick inte snabbt när jag lunkade på, men Johan kunde hålla balansen cyklandes bredvid iallafall. Jag kom ut och det räknas. 

 
 
 

Kika in här i morgon för då kommer altanprojektet visas upp. 

God natt!
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: DIY, Dogue de Bordeaux, Projekt, altan, gelélack, grannhjälp, hemmet, inredning, min #utmaningjuli17, naglar, taco, uteprojekt, utredning

Vänner och semester

Vilka fina semesterdagar vi har fått tillsammans med våra vänner Linda och Rikard på Öland i Byxelkrok. Vädret har inte varit det Ölandsväder riktigt som vi har varit vana vid, men regnfritt och med långa stunder med sol och värme. Över Byxelkrok har det ändå känts som en ständigt mer öppen sky. 

Kvällarna har vi spenderat i uterummet med utsikt över vattnet och hamnen. Samtal som har haft mycket spridda samtalsämnen och som har givit kvällarna djup och skratt. 
 
 
 
 

Här i Byxelkrok kan man få så fina solnedgångar och det samlas alltid många utmed piren och på stenstranden. Många har grill och picknickkorg för att kunna sitta utmed den solvarma piren och se hela naturskådespelet hur solen sänker sig som i havet.

Gårdagens inköp testades till frukosten, en brödkniv. Johan har köpt en kniv de senaste somrarna i en sjöbod nere i hamnen, så i den rosa påsen följde det med ännu en kniv hem. Billigt knivmärke om man jämför med de andra knivarna som samsas i knivlådan.

 
 

Varmaste dagen utlovades och vi valde att ta badväskan och gå igenom marknaden ner till stenstranden. Det blev inget bad i blåsten utan efter ett tag valde vi att packa ihop och fara hem till Jursla, Norrköping innan alla marknadsbesökare skulle tillbaka söderut på den smala Ölandsvägen. Så fort vi åkte ut ur den lilla sommaridyllen Byxelkrok tjocknade molntäcket. 

Lunchen intogs nere i Kalmars hamn inomhus innan vi rullade hem. 
 

Vi letade rätt på ett matställe inomhus för det var gråkallt och blåsigt ute. Ett trevligt avslut på några finfina dagar med barndomsvän med delar av familjerna och jag är så glad att man lite spontant kan få ihop en minisemester. Det är roligt och ekonomiskt att kunna tränga ihop sig och få umgås med goda vänner så som vi har gjort. Ett stort plus var det optimalt vackra läge det råkade vara på stugan vi fick möjlighet att hyra och det tackar jag husägarna för att de vågade på att hyra ut. 

 
 
 
 

Våga semestra med vänner, det är så mysigt och trevligt!

 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: Brödkniv, Byxelkrok, Inköp, Kalmar, PureKomachi, hyra hus, kniv, lunch, matknad, semester, solnedgång, stenstrand, vänner, Öland
Visa fler inlägg