Fölseda o semmelda

Ingen vanlig födelsedag hemma hos oss när vi firar vår minsting Weras 14:e dag. Wera som fick 7 år och exakt tre månader med oss innan cancern tog hennes tappra och kämpande kropp ifrån oss. Även om hon varit borta i snart lika många år som hon levde med oss så är hon alltid och för all tid med mig i tanke och känsla. 

Vi tänder ofta ljus för att lysa upp den saknad vi känner för vårt yngsta barn och lillasyster till sina två fina storasyskon. Lite läjla, lila, blommor en dag som denna och istället för presenter en liten slant till Wera Isakssons sparbössa på Barncancerfondens Egen insamling. 
Inga barn ska behöva drabbas och än mindre dö av barncancer, "utrota barncancer" och "80% räcker inte" precis som Barncancerfonden har som vision och motto är så viktiga för mig. 
 
Weras födelsedag vill vi i familjen fira, fastän hon bara är med oss i våra hjärtan, med kladdkaka-fika. Wiktor tog på sig att baka när han kom hem tidigare än jag och det var fint dukat när jag hade stressat hem från jobbet. Min mamma och vi fikade med kladdkaka så som vi har gjort sedan 2011 då den första konstiga födelsedagen utan Wera var. 
 
Semmeldag hörde jag i radion när jag var på väg till jobbet och då stannade jag till på vårt lokala bageri, Åby Bageri, i slutet av vår backe och köpte två semletårtor. En till mina kära kollegor och en som reserv hem ifall det inte skulle bli någon kladdkaka eller räcka. 
 
 
 
2
 
 
 

Med Weras favvosar Rammstein och även Sabaton i lurarna och med mitt halsband från lillfinger.se lunkade jag på löpbandet och mådde riktigt bra en timme fastän jag fick stretcha ryggen emellanåt. Det blev på så sätt ett lite lugnt intervallpass och förhoppningsvis en bra början på lunksäsongen. 

 

Träning är lite extra skönt och välbehövligt ibland. 

 

 

0 kommentarer
publicerat i Allmänt, För en god sak, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: Barncancerfonden, Friskis, Födelsedag, Helly Hansen, Wera, Wera Isakssons sparbössa, fika, kladdkaka, lillfinger.se, löpbandet, semletårta, semmeldag, träning, Åby Bageri, Åby Handelsträdgård, älskad för all tid

Svart-vitt

Ingen har nog missat att jag älskar vitt, men  en del i hemmet går även i svart. Något som är just svart-vitt är mina favoritträd, björkarna, som jag har tapetserat en sänggavel med i tyg. Björkskåpen som jag har ärvt av mormor och morfar passar på så sätt tillsammans även att de inte är vita eller svarta. Gillar både fjällbjörkarnas knotighet och vackra växtsätt, men även de riktigt höga vita, ljusa och fräscha björkarna som har sina svarta fläckar mot en blå vårhimmel där knopparna precis slagit ut eller helt kala med vitt snötäcke på marken och klarblå himmel.

I lördags fick jag ett cellofanpaket med två björkpumpsinnehåll, en handtvål och en handcreme. Så lyxigt och roligt när det är mitt favoritträd. White Forest, Björk & Berries lite kul med mixen av språk. 
 
 

Mysigt med nya saker som jag aldrig tidigare testat. Återkommer med en recension och så länge är jag bara glad åt den fina presenten I praktisk förpackning.

 

 

Vill lära mig att tapetsera både väggar och möbler på riktigt för då skulle det bli åtminstone en björkvägg. 

 

 

Mattan

Min sköna matta och jag har jobbat ihop idag för att försöka mjuka upp och stretcha en rygg som har krampat ihop sig. Dryga två timmars mjukyoga blev det med många sköna yinposer där jag stannade upp till fem minuter i varje övning för att slappna av och andas. Ont ska med skönt fördrivas... hävdar jag istället för det gamla talesättet.

En snabb matshopping inför tacokvällen hanns med mellan tvättmaskinsprogrammen som avlöste varandra idag. 
Nöjd över gårdagens trevliga sällskap som vi fick över en bit mat.  
 
 

Förrätt, sallad, godis, grillat och Fjellost. 

 

Några, det blev visst fler bilder än jag trodde, av alla sköna rörelser jag gjorde innan yinövningarna som blev grädden på moset. 

 
 
 

En gammal ljusstake från Johans mamma har fått flytta in i vårt uterum, ny för oss. Återbruk och lyser upp fint.

 

 

Det kan aldrig bli för mycket ljus i vårt hus, älskar alla olika ljus i vårt hem. 
 
 
Visa fler inlägg