Framtidsdrömmar

Idag har vi varit med alla våra 8:or på Byggmässa inne på Bråvallaområdet. Det fanns en massa byggrelaterade företag och olika praktiska program för att bli allt inom byggbranschen och fordon. Framtidsdrömmar och mål är bra om våra ungdomar kan ha eller få genom en sådan här dag. Vi delades in i grupper och fick sedan möta de flesta utställarna under tävlingsformer. Jag fick testa att skjuta vatten i en tratt med en målarspruta och kasta kniv/yxa på en tavla. Riktigt kul tror jag många tyckte att det var trots att det var en ruggigt, kall och regnig dag. 

Bussen tog oss tillbaka och några elever följde med oss på en liten vattenlaboration till bäcken vid Kvarnen i Sandviken. Många elever hade redan gjort sin laboration innan i andra sjöar och vattendrag för att de ville testa på ställen nära där de bor och det är ju alltid spännande med flera mätningar som kan visa olika resultat som kan leda till klassrumsdiskussioner. Solen tittade fram och eftermiddagen blev så fin och vacker i den härliga grönskan. 
 
 

Kvällen inleddes och avslutades med yoga. Först skön meditation i Carinas uterum med   värmande Relax YogiTea och sedan lite hemma. Jag hade tänkt mig en skogspromenad, men tröttheten och de redan gjorda stegen för dagen gjorde att jag hamnade med en film i soffan. 

Värmd av så många tankar från igår och under dagen så tänker jag att denna familj kommer få den stöttning de nu kan behöva av sina vänner. En middag som kommer till dörren eller en middag vid ett dukat bord eller lite fikasällskap. Det kan vara fina gester vänner kan göra. 

 
 
 
 
Våga stanna kvar och säg inte "hör av dig, jag finns här" för det kan vara svårt att lyfta telefonen när man har hamnat i sorg/chock. 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Byggmässa, Framtidsdrömmar, Kvarnen, Sandviken, grönska, vattenlaboration, yoga

Wera-dagen

Namnsdag för Wera idag, ett år sedan deras farfar dog och i natt fick himlen en till fin ängel. Så fort livet kan ryckas undan och det går nog aldrig att förbereda sig för detta, men man kan se till att leva livet levande så mycket man bara orkar. 


Tända ljus och kanske ha en blomma tycker jag är fint att ha vid den bild av Wera som aldrig byts ut efter något nytt skolfoto. Det förblir det första och det sista skolfotot av vår vilda Wera. 
Istället för en blomma kom det in en slant på Wera Isakssons sparbössa och fyra små lyktor från Majas Cottage som också bidrar till Barncancerfonden. Dessa fyra, en lykta till varje ungdom och en till mannen, körde jag snabbt över med till familjen som drabbats av den stora förlusten och hoppas att lyktorna kan ge lite värme och ljus i deras enormt svåra tid som de nu har och ska jobba sig igenom. En enorm förlust på ett glädjesprudlande liv för en familj och vänner.
Faser som kommer och går, som sveper över en helt överrumplandes och som man får ta in av kanske lite i taget för att orka eller sluka det hela på en gång. Ingenting är rätt eller fel och allas sorgearbete måste få se och te sig olika. Ett riktigt arbete med sorg kan jag av erfarenhet bara säga. 
 
 
 

Livet kan verkligen kännas uppochner och ibland får man helt enkelt inte ihop livet och meningen med det. Jag har svårt att ens försöka se mening med sjukdomar som tar liv och tänker inte försöka finna det heller. Taco-kväll för det var namnsdag och tankar till familjens stora förlust.

 
 
 

Var rädda om varandra. Cancer borde utrotas.

#utrotabarncancer måste bli en verklighet.

 
 
 

Fat

Ett stort vackert fat pryder nu köksbordet. Blått och flott matchar det duken som jag köpt tidigare på Vera Design & Interiör. Fatet är precis som de nyinköpta textilierna från Bruka Design och det kommer bli toppen till studenten att fylla med sallad eller potatissallad. Däremellan bjudningarna kan det stå tomt eller med ett gäng citroner eller bananer i. 

 
 

Ett fat och ett par lyktor från Majas Cottage fick följa med hem. Den ena lyktan blev en fin mors-dags present igår till min mamma inslagen i vackert blått. 

 
 
 

Jag som aldrig trodde på blått till köket är nu rätt så nöjd med det ljusa och fräscha intrycket det blev i vårt ljusa kök. 

 
 
 
Visa fler inlägg