Storstadsbesök

På plats i Stockholm när affärerna öppnade. Lite shopping och miljöombyte för att det är höstlov.

Först lämnade vi av väskorna på Sjöfartshotellet för att sedan promenera ner över Slussen och genom Gamla Stan.

Fikade på Starbucks.

Många affärer senare var det dags för lite lunch på en Taco Bar. Bra att vi satt nära köket när jag hade fått fel mat och frågade lite försynt om deras kyckling såg ut som och smakade som köttfärs. Fick snabbt in ny mat.

Ställde cykeln för att ta skidorna istället.

Vi hann med en fika i Gallerian på Coppola och då var det underbart att kunna sjunka ner i en fåtölj och vila ryggen. Sedan vandrade vi genom stan igen mot hotellet.

Många steg har det blivit idag, minst 25000, eftersom vi valde att gå tillbaka till stan för att äta middag, men först mumsade vi på en ostbricka som stod på rummet.

Busigt att halvligga i sängen framför tvn och käka.

Ut för middag.

Vi gick och vi gick och hamnade på TGI FRIDAYS.

Stockholm är vackert dygnet runt och bjuder på en helt annan puls än den vi är vana vid. Tur ändå att vi inte bor här där butiksutbudet är så mycket mer varierande än hemma, men det blir kanske en vardag här också.

En yogapose när vi sakta gick hem genom stan.

0 kommentarer
publicerat i Inköp, Mat och Bak;
Taggar: Coppola, Halloween, Höstlov, Mat, Starbucks, Stockholm, TGI FRIDAYS, Taco Bar, Yoga, fika, inköp, shopping, steg

Vänner

Så härligt det är med vänner runt omkring sig. Dukade lite svart och till de yngres bord med lite Halloweentema igår när vi väntade gäster.

 

Gillar att kunna duka med fina diskhanddukar som servetter från Färg&Form under stjärnhimlen i uterummet. Skönt att ha gott om tid en lördag att förbereda för tio vuxna och några yngre.

 

Lite spindlar, döskallar, spindelnät och lite spöken i svart och vitt.

 

Som att fylla år när gästerna trillade in med saker.

 
 
 

Lite känsla av pumpor/Halloween blev det allt med chokladkladdkakan med Physallis, men jag vet inte om den var god för jag avstod ståndaktigt från sockret.

Myspys tillsammans en mörk oktoberlördag under stjärnorna.
Kvällen blev lång med många skratt och mer eller mindre djupa samtal.
Vänner är finfint att ha runt sig.

 

Johans syster Susanne och jag slog följe på en solig höstpromenad idag i vår vackra natur. Najs att ha sällskap ibland ut i skogen.

 

Som vackra små blommor utmed stigen.

 

Nowa tog en simtur i solskenet som om det vore en högsommardag. En Dogue de Bordeaux utan känsla för kallt vatten.

 

Tygservetter går att använda om och om igen och de blir bara mjukare och mjukare för varje tvätt.

 

Lite yogaövningar ute och inne tillsammans med en massa steg gjorde min #utmaningokt16 skön.

Efter skogen kom mamma på besök med paket, blomma och en tuppkaka. Paketet avslöjade att det var från min favoritbutik, Vera.

 

Min mamma är en fin vän som alltid är med mig, åtminstone i tanken, och stöttar mig. Hon tänker alltid lite extra så här års på mig och familjen, så en ny fin lykta från Vera Design & Interiör, Majas Cottage har idag flyttat in med de andra som jag redan hade. Små änglalyktor står nu på vardagsrumsbordet och lyser tillsammans med en liten lila cyklamen med en liten vit sovande ängel från Åby Handelsträdgård.

 

 

En helg med fina vänner har gått och nu väntar en vecka med lite annat.

 

 

0 kommentarer publicerat i För en god sak, Mat och Bak;
Taggar: Chokladkladdkaka, Dogue de Bordeaux, ERNST, Majas Cottage, Vera Design & Interiör, Vänner, blommor, glögg, höstsol, mat, min #utmaningokt16, skogen, söndag, yoga, Åby Handelsträdgård

Glöggpremiär

Slutet av oktober och nu är det riktig höst.

Vad kan då inte sitta bättre än varm glögg i uterummet? Det har ju börjat julskyltats och tiden fram till jul ska man väl få mysa inne i mörkret med något varmt.
Jag skickade Johan för att köpa BLOSSA16 innan den säkerligen skulle ta slut. Det är ett lotteri att köpa på sig en flaska som man inte har smakat, men inte vill missa. Jag har hört både ris och ros om glöggen, så det ska bli spännande när vi nu ikväll ska ha glöggpremiär med åtta stycken till innan maten.

 
 

BLOSSA16 inspirerad av skogen både i smak av björk och kråkbär och flaskan i grön skog och kork med bergshöjd.

Det ska bli spännande och smaka!

 

Skogspromenaden idag var härlig och vi gick ett varv som vi inte gått på ett tag. Det är mysigt att gå genom tät skog tycker både husse, mjag och vår Dogue de Bordeaux Nowa. En sten fick hjälpa mig i Wheel Pose.

 

Visas saker behöver jag öva på... fy sjutton så stel jag är för här i den första skulle jag nå foten, men det fick bli med ett strap, i en King Pigeon Pose. Den nedersta Tortoise Pose var det bättre att glida ut på betonggolvet. Djurposer blev det alltså innan gästerna skulle komma.

 

 

Önskar Er ALLA en trevlig kväll!

 

 

0 kommentarer
publicerat i
Taggar: BLOSSA16, Dogue de Bordeaux, Höst, glögg, skogspromenad, yoga
Visa fler inlägg