Mysiga möten i stan

Efter en lång, men bra dag på jobbet åkte jag in till stan för möten. Först gick jag ner förbi ett vackert Rådhuset i eftermiddagssolen och bort mot Knäppingsborg till min favoritbutik Vera Design & Interiör.

 

Istället-för-en-blomma-present inhandlades på Vera Design & Interiör inför helgens kräftkalas.

 

Satt sedan under "besiktningslampan" i en skön fåtölj inne på Brödernas Café och njöt av en god latte och sällskap.

 

Avslutade statsbesöket med ett annat sällskap för att planera en kommande aktivitet för Barncancerfonden Östra. Fiskgrytan på Stadsvakten var jättegod och mättande. Det är mysigt och trevligt att kunna väva ihop privata träffar där vi själva står för fiolerna medan vi kan planera för en god sak och ha det trivsamt tillsammans. Barncancerfonden Östra har givit mig så många fina vänner som jag antagligen aldrig annars skulle ha mött ute i vardagen. Tack Pamela och Marie för ikväll och jag ser fram emot det planerade.

 

Lite yogastretch var allt som blev av med träning, men vila kändes finfint idag och Flamingo Pose var skön vridning och tuff balansträning i en och samma position.

 

Härlig vardagskväll

 

Yogasmycken

Häromsisten köpte jag mig ett armband och ett halsband av Jenny som har Yoga Living i Krokek. Ajlajk heter märket och det finns massor med färger att välja bland. Jag tog, väl inte otippat, den ljusaste färgen som liknade vitt mest.

 

Kul med paket/påsar och lite extra roligt när det sker på jobbet och jag dagen till ära hade på mig yogatröjan eftersom vi hade haft en idrottsförmiddag med eleverna. En liten fin Buddha som berlock på de båda.

 

Idag drog jag ut lite tipspromenadfrågor från Barncancerfonden som vi ska ha den 27/9 när Råsslaskolan ska ut och gå. Fredrik i femman var snäll och laminerade frågorna så det ser bra ut och klarar eventuellt regn. Nu hoppas vi att många föräldrar, släkt, vänner och grannar runtom i byn vill gå med oss och samtidigt med sin anmälan bidra till forskning, råd & stöd som Barncancerfonden arbetar hårt för. Så ta med dig hunden, barnvagnen eller kom själv och gå med oss!

 

På eftermiddagen var Lotta och jag på en föreläsning på Vrinnevisjukhuset om diabetes. Vi fick lära oss mer om sjukdomen, egenvården, olika hjälpmedel, känningar och symtom. Vi var närmre 70 personer som satt och lyssnade på barnläkare, diabetessjuksköterska och dietist som föreläste till en PowerPoint på 58 slides. Det är bra med bilder som förstärker och förklarar till orden.

 

Sent efter middagen blev det en tur in till Friskis, middagsfys, för pw på bandet och min #utmaningaug16 på gröna mattan. Gå in på Instagram för att kolla vilka övningar jag har tagit med i August månads lilla enkla utmaning, annasiwer heter jag där. Övade sedan lite på wall walk som handstandövning, men kände att armarna som var alldeles för brett isär inte orkade. När jag skulle avsluta med en tripod headstand kändes det även i bålen att jag var trött och jag kom inte riktigt upp, men vad gör väl det. Idag gick vridövningarna, som jag gjorde igår också, mycket bättre och jag kunde få bättre tag exempelvis med armarna bakom ryggen och benet. Vissa dagar vill inte kroppen och det måste man lyssna på och vissa dagar känner man sig starkare och smidigare.

 

Huvudsaken är att träningen är kul för mig!

 

 

0 kommentarer
publicerat i För en god sak, Inköp;
Taggar: Friskis & Svettis, Helly Hansen, MBT Performance GT 16, MBT Sverige, Råsslaskolan, Träning, Vrinnevisjukhuset, Walk of Hope, Yoga Living, ajlajk, armband, diabetes, förengodsak, gröna mattan, halsband, inköp, yogasmycken

Måndag och höstpremiär

Regn och blåst denna augustimåndag. Det var nästan lite läskigt att åka till jobbet idag med allt vatten som inte hann rinna undan på motorvägen. Dagen sprang iväg och vi fick höra många positiva kommentarer om lägret som vi var på förra veckan. Roligt att eleverna säger det, för vi hade lagt ner en hel del jobb med logistik och planeringar av diverse saker och då är det värt att ha gjort det. Deras föräldrar hade så snällt ställt upp med skjutsar och några vuxna hade plockat ut semester för att de skulle kunna hjälpa till, fantastiskt! Inte bara vi lärare alltså som var nöjda och vill gärna åka med detta gäng igen.

 

Roligt är också när det ligger paket i brevlådan.

 

Efter höstpremiären, semesterledig som jag har varit, som receptionsvärd på Friskis & Svettis så tog jag en tur på löpbandet i värmen. Jag varvade 1 km jogging med 1 km pw i en timme och det kändes som lagom ansträngande. Lite av intervallträning får man väl ändå säga, tycker Carina och jag.
Jag är väldigt skeptisk till hur jag ska kunna genomföra Bråviksloppet på lördag, men får jag lunka i några timmar utan att de stänger målet ska det kanske gå. Som längst har jag bara lunkat 8-9 km och det är lite lite lite för lite. Träningen har av diverse orsaker kommit av sig, mest lust är det nog och en del värk i ryggen och huvudet. Allt blir inte alltid som planerat utan man får helt enkelt gilla läget och tänka på kroppen först. Det hade ju även varit skoj om någon hade lunkat med mig som sällskap för då blir inte sträckan så märkbar med lite snack utmed vägen.

 

Andra och sista gången jag har min yogastudio i uterummet för i morgon börjar fixet. Det är verkligen lyxigt att ha en stor yta om man inte kan vara ute på altanen, som jag tycker allra bäst om. Jag körde en hel del vridstretchövningar för att hjälpa min rygg att räta ut sig och dessutom alltid på båda sidorna även om den ena är svårare/stelare. Några poses kom med på bild.

Ibland kan man verkligen känna sig nere och inte tillräckligt bra, men som Lotta min kollega alltid säger så finns det de som har det värre. Kerri Verna, den vackra yogatjejen på flera sätt, som jag först började följa på Instagram skrev så här i dag:

 

Träning i någon form får mig att må bättre och bli så otroligt glad och tacksam över livet, som vi ibland tar för givet.

0 kommentarer
publicerat i Inköp, Lopp;
Taggar: Bråviksloppet, Edblad, Friskis & Svettis, Lopp, Lunk, MBT, armband, inköp, inrervaller, pw, träning, yoga
Visa fler inlägg