Avbruten mtb och Motalabesök

Ibland blir ju inte livet riktigt som planerat och det kan ju vara givande att få ändra om sina planer och dessutom nyttigt att behöva rucka på ramarna. Idag hade jag tänkt mig en mtb-tur igen nu när jag precis börjat och fått upp ångan. Efter cirka en och en halv kilometer så lossnade min sadel på det minst sagt lätt skumpiga stigunderlaget. Det blev omöjligt att sitta ner och trampa. Mitt val blev att ta ett kortvarv istället för att vända. Jag tog mig hem lite dryga fyra kilometer och hade lärt mig läxan att ett multiverktyg bör alltid finnas med på cykelturer i skogen.
Ändrade mina planer och det fick bli en skogspromenad upp till sjön så att Nowa fick bada och jag fick möjligheten att träna lite handstående vid ett träd.

 
 
 
 

Redo, men bara för en kort sträcka. Läxan är lärd.

 
 
 
 

Det blev ändå en skön runda fastän till fots och där en av oss badade.

Kort kort stund utan trädets stöd.
 

Grönt är skönt och det var härligt att öva lite på det som jag fortfarande tycker är så läskigt, att stå på händerna även om jag tog stod av trädet för att komma upp. Herrsjön bjöd på grönska, friska vindar och ljuvligt lugn samtidigt. Vägen från sjön tog längre tid att gå för vovven hade då inte längre siktet inställt på bad utan på blåbär. Nowa älskar att få, på sitt sätt, plocka blåbär.

Anders och Inca
 

På kvällen åkte jag över till ett regngrått, men vackert Motala för att träffa chefen för Barncancerfondens Råd & Stöd Anja, vår informatör för Barncancerfonden Östra Inca och Anders. Vi åt och hade det trevligt på strandrestaurangen Sjövik vid Varamobadet. Det är fint att kunna lära känna människor över en bit mat.

 

Även att dropparna föll satt vi med vacker utsikt över Vättern och efter maten flyttade vi ännu närmre vattnet och satte oss i sofforna. Kvällen avslutades på Incas mysiga veranda med ett glas rosé och lite jordgubbar.

Vilka fantastiskt fina människor jag får möjlighet att lära känna genom Barncancerfonden.

Började idag inför CykelVasan

Idag kom Carina hem till mig och tog med mig på en mtb-tur i Jurslaskogen på drygt en mil. Jag som nästan nybörjare vågade inte köra med annat än lösa skor så att jag kunde rädda mig själv lite snabbt vid balanstrubbel. Vi fick en varm, skumpig och vacker tur i den vackra skogen och det blev både frivilliga och ofrivilliga stopp under vägen. Om lite drygt en månad ska Johan och jag köra CykelVasan och nu är det hög tid att börja träna. Sist jag cyklade var under ett spinningpass och det var VasaloppsSpinning i nästan fyra timmar och Spin of Hope. Det är aldrig för sent att börja bara viljan finns och det gör den nu.

 
 
 
 

Läskigt att våga backar, men härlig känsla när man inte har stannat utan kommer ner på två hjul.

 
 
 
 

Vi tog oss runt spåret och avslutade med ett litet stopp uppe på Yxbackens topp.

 
 
 
 

Bråviken framför oss och backen under våra hjul och jag fick här för mig att det räckte att bromsa med en hand och hålla i telefonen och filma Carina med den andra. Skakigt och himla ofokuserat på alla håll blev det när jag cyklade efter nerför Familjebacken. Gå gärna in på Instagram på annasiwer och kolla de filmsnuttar som blev.

 

Knäppingsborg är mysigt på många vis. Här hamnade Alwa och jag på Asken för en AW eller kanske bättre och kalla det After Workout.

 

Färgglatt med utemöblerna medan innedelen på restaurangen är sober och ljus.

 

Så mysigt inne vid Askens bar.

 

Övade lite yoga vid två tillfällen hemma idag. Wheel Pose behöver jag ägna mycket tid och kärlek åt, men för ett tag sedan kunde jag inte ens lyfta huvudet för jag var så stel. Det går åt rätt håll precis som mitt huvudstående har gjort. Tänk så rädd jag var för ett år sedan och inte ens knappt tordes sätta ner huvudet i backen.

 

På väg hem från stan stannade vi till på Friskis & Svettis och körde rygg och mage. Lagom mycket folk och förvånansvärt trött i armar och bål, men det var nog cyklingen som hade tröttat ut mig.

Träning är fantastiskt kul!!!

 

Avslutar dagen med ett varmt bad som kändes underbart i kroppen.

I morgon blir det nog en ny tur om jag orkar för snart är det ju dags för ett lopp eller två. CykelVasan och trevliga VikboVändan.

0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Lopp, Mat och Bak;
Taggar: Asken, Friskis & Svettis, Jurslaskogen, VikboVändan, Yxbacken, cykling, inredning, lopp, mat, milen, mtb, träning, yoga

Altansoft och inköpsrunda

Så mycket semester jag idag har känt igen att jag har, det är underbart. Vädret har varit sådär lagom somrigt med lite vackra sommarmoln, men med en skön värme ändå. Altansoft först och senare en tur till IKEA Linköping för att göra ett gardin- och gardinstångsinköp.

 
 Ingen pålle som Sess har, men en hund som ibland äter gräs iallafall.
 
 Bytte ut mitt inpasserings-/incheckningskort på Friskis & Svettis nu när mitt Jawbone helt plötsligt inte längre satt på min handled. Så irriterande att det hade lossnat utan att jag märkte det...
 
 
 
 
 

Björkar som är mitt favvoträd pryder "trädgården/parken" utanför IKEA. Kul med holkar i olika modeller.

 

Snygga skydd runt träden på marken, två stora schackbräden och flera olika soffgrupper stod uppställda och bjöd in kunder till en stunds spel och vila för att kanske orka med shoppingen inne på IKANO-huset eller pusta ut efteråt.

 

Alwa och jag började med lunch för att orka ta oss igenom all inspiration och alla köplustsaker. Jag köpte såklart vita gardiner, min favvofärg, och gardinstänger som jag behöver justera med en bågfil i morgon och skruva upp. I morgon åker även symaskinen fram för att korta gardinlängderna. Fortsättning och bilder kommer snart. Det är lika märkligt varje gång att påsen inte bara innehåller det man åkte till IKEA för utan en massa annat som såkertistlar också är nödvändigheter.

 Vackra Fingerborgsblommor i sandtaget där det även nu ligger kvar en massa avverkningsrester.
 
 
 
 
 

Herrsjön som så ofta får sig ett besök av oss just för att där kan man bada och där kan man ha sjön för sig själv. Det gillar Nowa, hunden, och jag.

 Kärlek till björkar har jag och att gå hem genom skogen vid niotiden på kvällen och det är såhär vackert gör mig lycklig.
 
 Wheel Pose och försöka lyfta ett ben gick inte så bra. Mycket balans och styrka saknades och det blev kanske en millisekunds lyft, men #nevergiveup

I morgon ska jag och Carina ses... Spännande!

0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp;
Taggar: Acapulco-stolar, Altan, Blommor, Dogue de Bordeaux, Fingerborgsblommor, Friskis & Svettis, Herrsjön, IKEA, armband, fika, gardiner, gardinstång, kvällsdopp, träning, yoga
Visa fler inlägg