Vägtur

Idag tog vi oss en lite tur med bilen för att bara helt enkelt se något annat. Vi körde ut på Vikbolandet mot Arkösund och sedan över Stegeborg mot Gryts Varv där vi senlunchade. Kustvägen var smal och backig med vacker natur. Blommor utmed vägrenen, hästar och kossor som hade stora hagar att beta i och inte så mycket mötande trafik. En fin bilfärd med goda stopp och ett mycket varierande väder från strålande solsken och varmt till piskande höstregn.  Sverige bjuder på allt och är fantastiskt. 

Arkösund

Arkö skymtar bakom holmen. 

Gottenvik


I väntan på avgång hade personalen livräddningsövning. 

Linfärja 

Den lilla vita pärlan tog oss runt. 


Glass från Sänksdalen, laktritsglass och hallonsorbet, vid Stegeborg. 


Bilen behövde lite drivmedel. 


Ena sekunden hällregn och sedan ett par minuter senare såg det ut såhär. Härlig vy. 

Senlunch på Gryts Varv. 

Tömde lite i båten efter semestern...

...och så en rejäl skur igen. Svensk sommar. 

Sista asanan för #backtobackbends
Utkatasana/Chair Pose

Nu blir det snart biodags, Mission: Impossible 5 -Rouge Nation. 
Det blir en fin start på helgen. 

Trevlig kväll alla!


Nu laddar Johan och jag för VikboVarvet2015 som är i morgon. Än är det inte för sent att anmäla sig. Vi ses kanske över en provsmakning på någon av Vikbolandets gårdar. 
Yoga

En sväng in till stan idag, mellan och under alla dagens regnskurar, med dottern resulterade i ett kort besök nere i mysiga Knäppingsborg och bland annat ett kik in till Vera Design & Interiör. Där finns det mycket fint och det finns saker som gärna kan få följa med hem. Spanar efter lite kökspiff och uterumspiff, men det blev bara en liten fin Namastelykta från Majas Lyktor, Majas Cottage. Fint att köp man gör även kan vara med och stödja bra saker som Barncancerfonden
 
Vacker miljö i lilla Knäppingsborg. 
Det är verkligen vackert med gult och blått, som här.
 
Borde kanske ha hängt regnkläder, stövlar och paraplyer här i stället?!
  
För mig har yoga inte funnits på världskartan så värst länge, bara sedan i december 2014. Jag har gått på några Friskis & Svettis yogapass och ett par klasser för min fina kollega Jenny. Det tog mig några gånger innan jag kunde slappna av i yogandet och verkligen fokusera på mig själv och min andning. Så mycket balans, styrka och flexibilitet som tränas på ett skonsamt sätt samtidigt som du får ett skönt lugn i kroppen. Här nedan är en del av mina yogaasanas som låg sparade under Instagram i mitt album på telefonen. Tänkte att det kunde vara lite småkul. 
 
Många gånger näst intill omöjliga asanas som jag då hittat på en variant till för att göra, men alltid med fighterkänslan; #nevergiveup. 
  

 
Tror dock kanske att jag har missat några bilder, men det är roligt att kunna gå tillbaka och reflektera över sig själv om eventuell progression och titta på vad jag kan ändra på. Jag vet nu att man måste låta allt ta sin tid och inte tvinga kroppen. Lyssna till sin egen dagsform har jag läst på den Instgramsida jag följer med olika yoga challenge. 


1 timme i skönt tempo på crosstrainern. 
 


Uppvärmning innan det var dags att köra lite försiktigt med ben i gymmet. Vill kunna köra på, men lyssnar på min kropp som vill något annat just nu. 

Lite skakig efter träningen, men en Bakasana blev det för #backtobackbends. 
 
 Ljusfest

Lite av jul(i)känsla när det är så här grått och regnigt och bara 10-12 grader. Nästan som en grön vinter kan vara där vi bor. 
 
Ljusfest här i uterummet förhöjer mysfaktorn i regnrusket och jag njuter av smattret på det valsade plåttaket. 
 
Lite Ölandssand och ljus i mörkret. 
 
Ljusen tänds även på dagen för mys- och värmefaktorn nu när den svenska sommaren bjuder på mindre bra väder. 
 


Mer sand 
 


 
Här väntar vi på att få dit en skiva, eller rättare sagt vi ska kapa sådana klinkerplattor vi tidigare hade. 
 
Tyckte att snöbollarna passade i sommarvärmen. 
 
Tre gamla handblåsta vaser från Åhléns får verka ljuslyktor också. Det är för ljust för att se att de brinner. 
 Det står ljus lite överallt här och det ger en mysig värme i regnrusket. Ingen inredningstanke, utan ut med mycket ljus i rummet för att få det gött och sitta i.  
 
Levande ljuskällor ger så mycket mer än en elektrisk, tycker jag. Det är verkligen de små ljuspunkterna som gör vardagen fin. Vad gör du för att mysa till det dessa gråa dagar?
 
Visa fler inlägg