Min dag - mors dag

Min dag...
 
Jag gjorde min frukost med scones, träffade min mamma för en fika där även min kära syster med familj var förbi, körde min träning på gymmet, gjorde min rabarberpaj för att ha efter grillningen, avslutade min praktisering i yogamånaden och försökte göra mitt jobb med att skriva omdömen utan att lyckas. Mycket egosaker, men det var ju min dag idag - MORS DAG. Jag har gjort mina val idag och det måste väl verkligen få vara en riktig mors dag?!
Betydelsefulla stunder är bättre än dyra presenter och jag blev verkligen glad när min syster ringde och sa att de var på väg från Astrid Lindgren Värld och tänkte köra förbi oss på sin väg tillbaka till Uddevalla. Vi ses alltför sällan och deras lilla juvel till dotter hinner växa och utvecklas masor mellan våra träffar. Det blev en riktigt mysig spontanfika på förmiddagen.
 
Mysfika hos min mor. 
 
💜💜💜
 
Nyplockade blommor från trädgården är barndomsminnen från min mormor och morfar. Tycker så väldigt mycket om när jag bjuds bort och det är hemtrevligt dukat, så även idag hos mamma och Uffe.
 
 
Tränade bland annat bänkpress, pressen, draget, slägga och lite armar emellan hopprepandet. 
 
Vackra och stora rabarberblad. 
 
 
 
#mayibeginyoga2015
Final med relaxation pose och då ville Nowa vara med. Lilla vovven, som verkligen tror att hon är det. 
Blir så glad när mina vänner berättar att de har klickat hem några fina Silverhjärtearmband genom min blogg där jag har delat med mig från Barncancerfondens Give Hope - hopp-shop. Hoppas att fler än mina närmaste vänner gjort likadant för tyvärr kan jag inte se hur många som har köpt via min blogg. Ha en fin ny vecka!
 
En kommentar
publicerat i Allmänt, För en god sak, Mat och Bak;
Taggar: Barncancerfonden, Dogue de Bordeaux, Give Hope, Majas Cottage, Majas Lyktor, blommor, fika, förengodsak, hopp-shop, mayibeginyoga2015, min dag, mors dag, träning

Träning och 2-års kalas

Behövde lite energi i form av träning på Friskis-gymmet där energi förbrukas fastän det känns som tvärtom. Träningen får mig att må så bra och det är vad livet går ut på, må bra
 
Hitta saker som får dig att må bra, som får dig att känna dig levande och göra bra saker för andra. Det är mitt sätt att må bra i allafall. 
 
20 min PW som uppvärmning på bandet. 
 

Lite övning med repet, kondition. 
 


Testade att köra hela planschen som satt på väggen. Känner nog av det i morgon. 
 
 
 


Sedan var det dags för barnkalas. Ludwig firades med mat och tårta och många stora paket. Härligt med en liten 2-åring som så helhjärtat öppnar sina paket och visar sin spontana lycka över lastbilar, grävmaskiner och andra stora leksaker. 

#mayibeginyoga2015
Fick inte ihop händerna denna gång, känner redan av kettlebellsträningen. 
 
 
 
 Tänker att denna hopp-shop ska få följa med ett tag så att alla som kikar in på min blogg ska ha möjligheten att klicka hem ett eller flera fina Silverhjärtan #förengodsak 
 
 

Kolmårdskampen

 
Idag for vi lärare, fritidsgårdspersonal och våra 9:or iväg för att genomföra Kolmårdskampen vid Ågelsjön, Hults Bruk och Yxbacken, utanför Norrköping.
 
Sex stycken samarbetsövningar med lite tävlingsinriktning innan lunch. 
 
Smida hästskor, orientera, paddla, rulla däck i en terrängbana, bränna av ett rep och klättra en toppsäkrad led fick de göra indelade i sex lag. Vid varje avklarat delmoment fick de sig en pusselbit av en karta. 
 
Den sjunde delen av tävlingen var att laga till en soppa på en massa olika ingredienser. Rogga och jag fick den fina titeln provsmakare och jury. 
 
Sedan efter att de diskat valde de ut två ur varje lag som sammanbundna skulle få göra slutspurten. Det pusslades ihop en karta av de bitar de jobbat ihop och vartefter de löste det fick de reda på slutdestinationen, Yxbacken. De sprang ihopbundna och väl framme vid foten av Yxbacken skulle deras egentillverkade hästskor pricka rätt i en eldkorg för att få ta spurten en bra bit upp i backen där målet låg. 
 
  

Det som eleverna behövde fanns i en ryggsäck som skulle bäras av laget. 
 

Spritkök och kulinarisk soppatävling. 
 
Madde stod vid murikkan och stekte god kyckling och klyftpotatis till oss vuxna. 
 
Jag och Rogga fick det fina uppdraget att vara provsmakare och därmed vara den proffsiga juryn. 
 
Det doftades...
 
...och smakades...
 
...och skrevs. 

Härligt gott smakade det sedan med utelunch. 
 
Ungdomarna kämpade sig uppför backen för att vinna. 
 
Vinsten var dels, dricka till alla som tog sig dit och till hela det vinnande laget biljetter till matchen IFK Norrköping - Falkenberg. 
 
Vilka härliga ungdomar vi alltid haft med oss ut på olika utflykter/friluftsdagar dessa tre år. Roligt att få avsluta dessa år med denna skojiga dag. 
 
Tack till vår idrottsThomas, Bobben, Madde och Rogga från Råsslaskolan och Fritidsgården  för en fantastiskt välorganiserad dag med Kolmårdskampen!
 
Jag mådde verkligen toppen av att få vara ute och göra något helt annat än undervisning med eleverna en dag som annars hade varit lite tuff. 
Många minnen om vad vi gick igenom idag fredag för fem år sedan har kommit upp. 
 
Då för fem år sedan låg vi bredvid Wera i sjukhussängen strax efter midnatt efter att hon lugnt drog sina sista andetag och allt blev så tyst och stilla. Jag låg så nära jag bara kunde för att hon skulle känna mig och jag uppbådade all min kraft tillatt prata lugnt och positivt in i det sista och det är ett minne som är så hjärtskärande tufft, men som jag heller inte ångrar för något i världen. 
Framåt morgontimmarna var jag väldigt målmedveten då jag snabbt ringde till begravningsbyrån för jag ville inte att Wera skulle ligga på bårhuset. Jag ville få henne till gravkapellet direkt istället.
Tacksam till Timglaset som med så kort varsel kom med kistan och hjälpte oss bädda ner Wera med sina gosedjur och lila mjukisfilt. Vi stod kvar och såg bilen med Wera lämna sjukhuset och sedan åkte vi efter att ha tömt sjukhusrummet på allt som samlats på under de sex veckor som hade förflutit sedan påsklovet då vi hamnade där. Tiden som följde lång tid efteråt blev overklig på något vis och jag hade sömnproblem under drygt två år. Nu sover jag ändå mellan 4-6 timmar per natt och träningen har fått mig att må så kroppsligt mycket bättre. 
Dagarna som sedan följde efter den 28/5 gick i något bubblelikt töcken. 
Planera sitt barns begravning, hur fel låter inte det?
Jag gjorde på mitt sätt och Johan stöttade mig till fullo och begravningsbyrån var mycket lyhörda för mina önskningar. Det kan jag berätta om en annan dag. 
 
 
Efter kvällens fredagstaco tog jag med Nowa på en kvällspromenad mot Yxbacken. Det var en fin promenad, balsam för själen med fina små blommor utmed stigen och grusvägen. 
 
Uppe på toppen av Yxbacken. 
 
Så här högt upp var inte målet för eleverna. 

Bråviken nästan spegelblank. 
 
Profilbild på Nowa vid stenröset på väg hem över berget. 
 
Tänker att kan några av mina fina läsare/följare klicka på att köpa Silverhjärtearmband så hjälper vi till att tillsammans stötta Barncancerfonden

KLICKA här nedan, tack!
 
 
Visa fler inlägg