Skaldjursafton

När man är på besök på Sveriges västra sida, vad är väl då bättre än skaldjur?
Jag älskar verkligen dessa läckerheter från havet, havets frukter som det heter på franska. Vi frossade loss på en massa färska räkor, nykokt krabba, skaldjursröra, vitlöksaioli och mammas egen hovmästarsås. 
 
Välmatad och nykokt. 
 
Hur mycket räkor som helst, räkfrossa.
 
Mörk dukning med pumpor, svarta blockljus, mässingsstakar och silverlykta från Majas Lyktor. 
 
Ost- eller smörknivar i glada färger från Zassenhaus. 
 
Jag valde rödvin rakt av under hela middagen. 
 
Perfekt mat för mig med smal sked...
 


Hembakad äppelkaka med vispgrädde fick avsluta maten. 
 
Det är så mysigt och trevligt när man sitter och plockar och småpratar över skaldjur och extra härligt att umgås både med syster med familj och mamma med man. Vi ses inte jätteofta då Sverige trots allt är rätt så brett, ca 36 mil från oss till Uddevalla. 
Krabban var bra matad och räkorna jättefina. Vi blev mätta och belåtna och desserten var söt, men sådär lagom söt avrundning med hasselnötter på toppen av äpplebädden och pajdegen. 
0 kommentarer
publicerat i Mat och Bak
Taggar: Majas lyktor, Uddevalla, Zassenhaus, bakning, inredning, majascottage, skaldjur

Mysdag med Alwa och Elsa på IKEA

Tjejdag med två fina och goa tjejer på IKEA i Uddevalla. 
Det är så kul att få lite inspiration. 

Alwa och namnsdagsbarnet Elsa hade roligt på lekplatsen som avslutning. 

Barnjulsinredning

Jag lär mig gilla guld och gjorde lite inköp. 


Coolt dunkel inne i restaurangen. 

Jag som bor i Norrköping och nästan bara åker till IKEA Linköping, tycker att en sådan här dag är extra trevlig. 


Dofter

Nya parfymer har kommit hem till oss. Till den maskulina sidan av familjen så ser det ut som innan, men till den feminina sidan hade mannen försökt och gjort sitt yttersta med förnyelse. Dottern hade en lång önskelista på flera olika parfymer och jag hade bara ett önskemål. Jag önskade mig någon sort av CLEAN som hann fann god i doften. Sedan innan har jag Rain, som jag gillar. Nu för tiden använder jag inte mycket parfym alls och har därför inte olika dag- och kvällsparfymer som jag hade förr. Därför vill jag ha en sort som passar till allt. Johan hade lagt ner lång tid på taxfreen, i allafall ur hans eget tidsperspektiv. 
 
Only the brave och Fuel for life från Diesel till Wiktor och Johan. 
 
Victoria's Secret till Alwa. 
 
Ralph Lauren till Alwa. 
 
Före: Rensade bort Escada
 
Efter: CLEAN Warm cotton till mig. 

Parfymflaskor är en liten inredningsdetalj i sig och det är roligt att se andras flaskor i badrummen (där de oftast står) när jag är på besök. Hemma hos min syster går jag i och för sig till kylskåpet och tittar, för där står hennes prydligt uppradade. CLEAN är inte så märkvärdig flaskmässig, men med flera av dem i serien bredvid varandra ser det läckert ut. På min lilla hylla inne i badrumsskåpet står nu Rain, Warm Cotton och Brit från Burberry, alla tre lika fyrkantiga och oroliga i sin design. 
Ingen parfym doftar lika på någon eftersom vi har olika egna kroppsdofter. 
Jag kan verkligen tokgilla en parfymdoft på någon annan, men på mig själv gillar jag den inte alls. Nu håller jag på och vänjer mig vid det senaste tillskottet och hoppas att jag kommer gilla den. Inte love at first sight, men vissa människor tänker jag att jag känner likadant inför. Behöver jobbas med och sedan älskar man dem och så kanske det blir med denna doft också. 
 
Hur tänker du när du ska köpa en ny parfym? Snygg flaska? Samma som kompisen? Reklamen får styra? Pris? Dag- och kvällsparfym?
 
Visa fler inlägg