Skaldjursafton

När man är på besök på Sveriges västra sida, vad är väl då bättre än skaldjur?
Jag älskar verkligen dessa läckerheter från havet, havets frukter som det heter på franska. Vi frossade loss på en massa färska räkor, nykokt krabba, skaldjursröra, vitlöksaioli och mammas egen hovmästarsås. 
 
Välmatad och nykokt. 
 
Hur mycket räkor som helst, räkfrossa.
 
Mörk dukning med pumpor, svarta blockljus, mässingsstakar och silverlykta från Majas Lyktor. 
 
Ost- eller smörknivar i glada färger från Zassenhaus. 
 
Jag valde rödvin rakt av under hela middagen. 
 
Perfekt mat för mig med smal sked...
 


Hembakad äppelkaka med vispgrädde fick avsluta maten. 
 
Det är så mysigt och trevligt när man sitter och plockar och småpratar över skaldjur och extra härligt att umgås både med syster med familj och mamma med man. Vi ses inte jätteofta då Sverige trots allt är rätt så brett, ca 36 mil från oss till Uddevalla. 
Krabban var bra matad och räkorna jättefina. Vi blev mätta och belåtna och desserten var söt, men sådär lagom söt avrundning med hasselnötter på toppen av äpplebädden och pajdegen.