Träff

En liten träff efter jobbet på Mocca Deli, jamen det är ju en After Work. Så kallas det när man träffas efter jobbet en stund. Nästan glömt bort begreppet AW. Kerstin, Viktoria och jag kom iväg lite sent för vi hade elever kvar. 

(null)
Promenerade från skolan den väg jag vanligtvis kör. 

(null)
Dessa två sköningar följde jag med. 

(null)
Spontant ett glas bubbel en tisdag. 

(null)
Pizza 

Så roligt att vi kunde mötas några få lite spontant efter jobbet och att jag trots skulle kunna vara med på ett kvällsmöte i föreningen. Jag blir ju skjutsad överallt för tillfället när jag ändå inte får köra själv. Alwa väntade helt enkelt med att hämta mig tills det var dags för mig att ansluta till mötet. Smidigt med digitala möten som man kan närvara på överallt ifrån. Kvällens styrelsemöte med Barncancerfonden Östra började i bilen på vägen hem från stan. 

(null)
Klockan 18.31 började mötet och med lurar på funkar det ok via telefonen.  

(null)
Katarina Gold var med från Barncancerfonden. 

Två och en halv timme senare avslutades mötet och jag hade bara förflyttat mig från bilen till en soffa och sedan en förflyttning till en annan soffa. Ungefär vad jag klarade av ikväll. 

Träffar kan se olika ut och fylla olika syften. Mötet på jobbet jag får när jag får möta elever och kollegor är viktigt för att känna progression hos eleverna, vilket är mitt jobb.  Mötet efter jobbet idag bara för att få känna sig lite social i dessa tider känns också värdefullt medan styrelsemötet känns livsviktigt för att vi ska försöka belysa och hjälpa till ett liv efter behandling av barncancer.  
Livet efter behandling innebär för mig att överlevarna ska kunna få ha ett så bra liv som möjligt på alla plan och likaså deras familjer som levt i ett kaosliknande tillstånd som det innebär att ha ett svårt sjukt barn, men även hjälpa de familjer där de mist sitt barn. 
Sjukvården i Sverige gör ett fantastiskt jobb på många sätt, men efteråt vad händer efter den tuffa behandlingen med seneffekter och tyvärr kanske döden som utgång? Familjer står där ofta rätt så ensamma efteråt med sitt "nya liv" i svallvågorna efter barncancer. Det måste gå att se hela människan, se helheten för ett bättre liv efter. Fint att vi tänker och vill.