Lite röda bär

Algoritmmedvetenhet den ena och om hjärnro den andra.
Kul att alla i år kunde ta del av bokmässan för att den vanliga blev inställd och allt ställdes om till digitalt. När det blir tillgängligt för flera så är det ju jättebra. Jag blev iallafall glad.
På halvtvåtiden-fikarasten tog jag med min kaffekopp upp till Lillsjön för jag tänkte sätta mig där. Det var visst flera som tänkt samma tanke så då tog jag mig bort för att kika efter tranbär. På vägen fyllde jag näven med lingon och stoppade i en påse
som jag hade i fickan.

Satte ner koppen och började plocka.
Så tyst och fridfullt i kanten av vassen ute på gungflyn. Det är som meditation att få några minuter såhär.

Plockade bären som låg där i vitmossan som på ett pärlband.

Hade bara en påse.

Delade av den med en knut.
Dagen fortlöpte sedan med elevmöten och möten med kollegor. Stämplade ut och fick med mig Alwa ut för att plocka några fler tranbär.

Lillsjön blank och vacker.


Tranbär och tre-fyra trattkantareller.
Tre små ynka svampar från skogen räckte inte att steka upp. Fick fylla på med champinjoner och lite rödlök. Köttfärssås som kryddades rejält blev måndagsmaten med svamptillbehör och pasta.

Efter kvällsmaten tog Johannoch jag en sväng i skogen och fick med oss en påse med lingon hem.

En stor bricka med lingon rensades hemma.
Så idag bekantade jag mig äntligen med tranbären lite mer genom att plocka dem. Tidigare har jag faktiskt bara låtit tranbären vara, men nu jag är lite sugen på att lägga till tranbär i brödet eller att ha i min egengjorda müsli.
Fyllde en påse med lingon som hamnade i frysen efter rensningen. Nu funderar jag på att antingen torka tranbären eller baka på dem direkt. Om någon har bakat med tranbär ge mig gärna råd, vilket är bäst? Färska eller torkade?

De får ligga på den stora brickan tills jag har bestämt mig.

Bli gärna barnsupporter för BARN och CANCER hör inte ihop.
Röda bär är vackra.