Bullade upp

Kanelbullens dag en söndag passade mig förträffligt att baka kanelbullar. Det var mer än tio år sedan jag bakade bullar för efter att Wera dog blev mycket lagt på hyllan. 
Sedan jag blivit mer hemma då jag inte får ut och köra på egen hand så får jag ju sysselsätta mig med mer hemmagrejer. Tjohooo vad jag exempelvis har övat på mangeln och då är ett bullbak lite mer roligt. 
Får ju lämna all disk till Johan som oftast städar upp efter mig och då blir ju bakandet ännu roligare. 

(null)
Det går med degkrokar på elvispen. 

Vore ju lyx med en Kitchen Aid, men det funkar de få gånger jag bakar. Jag stod där i fem minuter och lekte maskin. Hade glömt bort att smeten skulle tå och jäsa i en halvtimme innan utbakning, så Linda dök upp innan jag hade lyckats få in bullarna i ugnen. 

(null)

(null)
Missade visst den lilla detaljen om en jäsning innan pensling och socker. 

(null)
Bullade upp med lite kärleksfullt gjorda hjärtan. 

Man blir bra på det man övar och hjärtan var en ny form för mig. Måste helt enkelt öva lite mer på bullbak med hjärtform. Öva på att äta behöver jag nog inte iallafall. 

(null)
Vackra fina Linda. 

Så mysigt att hon slirade in med sin nya fina bil för att bara sitta ner och prata. Skönt med vänner som man bara enkelt kan prata med. Det blev ingen skogspromenad med den sköna bönan då hon kom så fint klädd ut till ett grå-blött Jursla. Nu får man snällt gå byrundan om man vill hålla skorna halvrena. 

(null)
Fick paket och hon vet vad jag tycker om. 
Tack rara vän. 

Vi fikade och pratade klart för detta tillfälle och jag drog med mig Johan för en skogstur. 

(null)
Svampar så söta. 

(null)
Skön träning att bara gå i skogen. 

(null)
Som ett mönstrat salsgolv under det gröna valvet. 

(null)
Kikade ut i Yxbacken. 

(null)
Bordet hade nästan torkat. 

Tur att vi på kvällen kunde sitta vid köksbordet då uterumsstolarnas överdrag var fuktiga efter tvätt. Igår sprayade Wiktor stolar och bordsduk med en flasköl som nog skakats om liiite innan.  Tänk så tokigt det blev, men det förde med sig att vi fick rentvättade stolsöverdrag. Skönt ibland att bli tvungen att ta hand om mindre roliga saker. 

(null)
Trattisar och grillat, en god avslutning på en lugn och skön helg. 
Tur att det bara är kanelbullens dag en gång per år.