Vi ska elda på

Man skulle väl kunna säga att det eldades på en del för att få huset skrapat. Vi känner av dagarna kan man lugnt säga och Johan som slet längre dagar har fortfarande träningsvärk. 

Igår lade jag ut en sökning på ett cementrör eller cementring eller vad det nu heter på den lokala köp- och säljsajten här uppe i Vemdalsfjällen. 
Fick tips om ett ställe i Hede, samma ställe som jag tipsades om igår. Helst ville jag slippa åka ända till Hede och att kunna återbruka gillar jag. 
Fick ett meddelande om att jag kunde få köpa ett rör som fanns i Vemdalen by. 
Johan och jag åkte dit efter att jag hade jobbat klart. Ett rör 60 cm högt och diameter 60 cm, tillräckligt tungt att förflytta. Ungefär 200 kg vägde det. Fick igenom köpet för Johan genom att hävda att snön skulle ge oss minsta friktionen och skulle vi köpa ett rör så var det nu. Kan säga att jag älskar snö för nu hjälpte den oss. När vi med enade krafter fick den från bilen så valde vi att rulla den nerför skoterspåret. Jag var tvungen att filma en snutt för det var så komiskt. 

(null)
Hela vägen ner där. 

(null)
Ner hit gick det bra. 

Vi fick flytta bort en hel del sten för att kunna rulla de sista 10 metrarna. Det gick bra och röret dockningen riktigt den plats vi först tänkte oss. 

(null)

(null)
Jag ville ha det på behörigt avstånd från min björk. 

(null)
Något att sitta på så länge. 

Vi ställde röret på stenar så att luft kan komma in. Fyllde på inne i röret med sten och i morgon får vi ta och mäta innermått för nu måste jag ju få till ett galler att kunna lägga ved på och sedan behöver vi nog få till ett järnrör som är aningens mindre i diameter på lite distans i röret för att skydda materialet från alltför mycket värme. 
På offentliga grillplatser brukar det finnas stativ som man kan ställa grillgallret på önskad höjd över elden och vrida in över elden. Kan jag få tips om vem som säljer bra grilltillbehör för denna typ av utegrill eller kan någon hjälpa mig att svetsa ihop så betalar jag. 

(null)
Johan letade tomtpinnar. 

(null)
Snön är fortfarande djup på sina ställen. 

(null)
Firade att röret är på plats. 

(null)
Kvällsprommis 

(null)
Härligt ljust ljus och vacker himmel. 

(null)
Vi gick kvarteret runt vilket betyder att gena. 
Johan sjönk bara ner till knäna. 

(null)
Skoterspåret är verkligen inte vackert under snön. 

(null)
Yoga with Adriene Snart kan vi elda på utomhus.