En liten check

Dagen började hemma vid köksbordet och mötte ett par elever. Sedan åkte jag upp till vårdcentralen. Där fick jag komma in bakvägen i ett av deras två avsides-rum för symptom. Jag blev grundligt undersökt med halskoll, lyssnad på lungorna, temp, syresättning och EKG. Hjärtat hade inga blåsljud och lät bra och det lät inte som lunginflammation. Skönt att veta att jag inte smittar heller med torrhostan. Hade det varit något så var det bara den första av de åtta veckorna tydligen som smittade. Ont av hosta kan man ha och länge dessutom. 
Jag ska nu få vänta på att få en astmacheck när vården får det lite lugnare. Under tiden fortsätter jag jobba på distans hemifrån så mycket det går för att minimera alla sociala kontakter. Har jag varit såhär osocial i åtta veckor ska det väl gå nu med att vara snål rent vänskapsmässigt. 

(null)
Vaknade till ett stilla snöfall. 
 
(null)     
Riktigt innesittarväder. 

(null)
Det är väl inte konstigt att jag inte ville gå hit. 
Är man inte sjuk kan man väl bli...

Dörren öppnades av en supertrevlig kvinna som med full skyddsutrustning gav mig ett munskydd och visade mig till ett rum i ett av Folktandvårdens rum som jag tidigare besökt för just tandvård. 

(null)
Imma på glajjerna och detta går våra hjältar inom vården med hela tiden. 

Väntade på läkaren, undersöktes av läkaren och sköterskan, väntade, pratade med läkaren, tacksam till vårdpersonal, åkte till skolan för att ta emot en elev för biologiprov, elev dök inte upp, hade Meet med elever och med hela Stödenheten. 

(null)
Värdet av ord. 

En vardag mitt i veckan i en tid med avståndstagande som kommer vara viktigt länge. Tiden går liksom. Det blir normalt. Snö som faller i mitten av maj är väl också normalt i dessa tider.