Båtfix

Här kan man tro att vi har tjärat ett gäng ekor idag. Tjärångorna ligger täta här i Sångbäckens Fjällby efter en lång dags krampaktiga tag i penslarna. Det står med korsdrag i fjällstugan. 
Johan har skuttat upp och ner på byggställningen och jag har hållit mig på altannivå och vår lägsta stege. 

Jag tog en sväng till Vemdalen för att handla lite mat och för att köpa två solcellslampor som jag hade bokat via Instagram. En pelargon fick följa med hem från Fjällflorist & Trädgård. 

(null)
Jahopp och där öppnade målarbutiken för dagen. 


Det är en hel del fixande innan man ens kan börja måla. Tjärvitriol är väldans flytande och det flöt verkligen svordomar ur min mun flera gånger. 

(null)
Måste ju någon gång testa solcellslampor och då är det ju lite kul att testa här i fjällstugan där vi inte har någon belysning på tomten. 

Det är roligt att testa något, för mig nytt, och som dessutom köptes i en butik i Vemdalen by Inredningsbutiken Vemdalen. 

(null)
Ladda ladda i solen. 

(null)
Foder bort, måla och tillbaka med foder. 

Alla foder får vänta på lite kärlek och färg. Nu tänker vi måla själva stugan för glatta livet medans solen skiner och himlen är blå. Foder kan vi plocka in i garaget om det blir sämre väder. 

(null)
På något vis har jag blivit expert på knutarna. 

(null)


Sen lunch när en gammal kollega ringer och säger att de snurrar runt i området för att hitta oss. Det blev en kaffe tillsammans på altanen och vi fick en stunds vila från målandet. Kul med besök. 

(null)
Burköppning många gånger för fjällstugan sög riktigt rejält. 

Jag tror att färgburkarna öppnas på något enklare sätt än med våld. De ser ut som den gamla modellen på läskflaskor så hur öppnar man en sådan?

(null)
Vi satte ner lamporna och inväntade lite mer mörker. Såhär års får man vänta till efter elva. 

(null)
Verkar bara vara den ena som funkar. 

(null)
En mycket sen After Work i soffan. Hur kommer vi må i morgon, kommer vi ta oss ur sängen?