Avstånd går

Så tråkigt, men ingen har ju sagt något annat heller, avstånd hit och avstånd dit. Distansering, digitalisering och en gnutta flexibilitet av humöret så funkar vardagen ändå helt ok fastän helt annorlunda. 
Förberedde klassrummet med att i de fyra hörnen göra upp provplatser med namnlapp på eleven, papper, penna, sudd, linjal och provpapper. Eleven kunde sedan bara komma in och sätta sig för att skriva prov i fyra timmar. 

(null)
Slutprov för Ma2

Prov som nu fått specialgöras för att få en snarlik bedömning som de nationella proven erbjuder i slutet av en kurs. 
Efter proven fick jag två långa Meet-möten med våra elever. Den ene av dem var så nöjd med denna övergång till distansundervisning för han inte behövde ta sig till skolan och han kunde få fokuserad hjälp. Normalt så sitter vinintresse en halvtimme med varje elev åt gången utan cirkulerar mer runt i klassrummet och hjälper kortare stunder. Det finns säkert en massa fördelar med denna övergång, men jag saknar faktiskt de riktiga mötena. 
Nu har jag levt "isolerad" sedan mitten av mars och tänker att jag fortsätter väl med det ett tag till. Johan håller sig med hemmajobb och det gör jag med. Nu vill jag ju inte bli sjuk. 

(null)
Industrilandskapet på väg ner till Knäppingsborg. 

Gick ner direkt efter jobbet till Vera Design & Interiör för några små inköp. Lugnt och fint inne i Toves mysiga butik så där fick jag strosa fritt och njuta av allt fint som skulle kunna flytta hem till mig på stört. Några små studentpresenter, uppläggningsfat till fjällstugan och ett ljus till den stora ljusstaken. Här kan nog alla hitta sig något fint att förgylla sitt hem med eller någon fin gå-borta-present. 

(null)
Härifrån har man alltid kunnat gå hem med en fin papperspåse. 

(null)Har letat efter ett grövre ljus länge utan framgång, men kom på att jag eventuellt skulle kunna köpa en värmeljushållare för flaska och i den ett ljus. Hittade det på Veras, toppen!

(null)

Lagade lite snabb middag innan jag klickade in på Teamsmöte för Barncancerfonden Östra.   Mötet flöt på och strax efter åtta satte vi oss i bilen. Vi beslöt oss för att åka upp till vårt andra hem och leva på distans ett par dagar där. Stugan vi varit mer i än hemmet i Jursla denna avståndstid. Det ska jobbas vid datorn och sedan ska det jobbas med penseln om vädret tillåter. 


(null)
Bron över Ljusnan. Avstånd funkar, man blir van. 
Var rädd om dig själv och andra.
💗💗💗