Väntar på regnet

Idag har vi haft en tryckande värme och det har varit riktigt kvavt. 
Alwa och jag åkte för att kika på solsängar men det var visst söndagsstängt. Vi tog en sväng in till yellow som hade sin sist öppna dag idag. Vi köpte en sänglampa till Wiktors rum och upptäckte när vi kom hem att den har ett USB-uttag. Perfekt för laddning. 

(null)
En flaska bubbel... 

(null)
...och Mackans tomatplantor. 

Roligt att få något från frö och hoppas att jag kommer få dem till färdiga tomater. Förra året fick jag av Kerstin och hade så mycket goda tomater på altanen. 

(null)

Jag fyller några hinkar med tomater, mynta och basilika för att ta med mig upp till fjällstugan. 

Vi plockade fram rester från gårdagen men allt åkte in i kylskåpet igen och vi beställde pizza på Åby Krog. Pizzan intogs i det svala uterummet och den satt finfint en dag som denna då den tryckande värmen faktiskt fått mig sååå trött fastän jag nästan inte gjort något vettigt. Tvättstugan har hållit mig upptagen och det är väl lite vettig sysselsättning ändå?!

En promenad på byn strax efter åtta då jag trodde att det skulle ha hunnit bli svalare, men icke sa Nicke. 
Vi gick först nerför genom Jursla och det var skapligt varmt. Inga andra var ute för de hade säkert stuckit ut huvudet och känt efter först;-)
Det doftade underbart av alla rosor utmed promenaden. 

(null)
Den rosa vallmon doftade inte, men vacker. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Uppför backen var det riktigt tungt och jag kunde inte säga att jag frös iallafall. 

(null)

(null)

Tre droppar regn var det ända det tryckande vädret bjöd oss på. Vi väntade verkligen på lite mer nederbörd för växter och gräsmatta. På västkusten sa min kära syster att de hade fått sin beskärda del. 

(null)
Lugn yoga fick avsluta den varma söndagen. 

En vecka kvar innan semester.