Säkrar

En skön och varm sommarmorgon på altanen med frukost till fågelkvitter. Det är så enkelt här uppe. Vi har inga dynor som ska plockas fram, vilket kanske är klokt när vi inte har den förvaringsmöjligheten. 

(null)

(null)
En god macka och bara lugnet då behövs inga mjuka dynor. 

(null)

(null)
Rött är sött. 

Lamellgardinerna, rullgardiner för- och nerdragna  för alla fönster som nu är färdigmålade. Solen steker på bra här under långa dagar. Nu hoppas vi att denna färg ska stå emot solens blekning lite bättre än den förra. Skönt att lämna fjällstugan och veta att spröjsen "bara" behöver en omgång till och en gång till med tjärvitriolen på stockarna. När vi köpte stugan i november smiddes planer att lägga våra fyra veckors semester på förarbete och målning, men så kom Covid-19. Johan permitterades och jag skulle jobba på distans. För oss blev det faktiskt en vinst, tidsmässigt iallafall, för då kunde vi även skrapa stugan efter våra jobb. Det jag hade önskat från början för att kunna välja tjärvitriol. 

(null)
Undrar nu bara hur det gröna ska klara sig utan vatten i två veckor...? Inga grannar att fråga tyvärr ;-)


Säkrat min lilla kryddodling för våra fyrfota vänner som brukar besöka oss på sin dagliga fjällvandring. 

(null)
Vi ska nog sätta rep på altanen så som vi gjorde i Barncancerfondens stuga för att hålla rent från ren på altanen. 

(null)
Takboxen fylldes med tomma färgburkar för att med hem till returpunkten. 

(null)


(null)
Hej då fjällstugan som för tillfället saknar fönsterfoder. 

Vi rullade hemåt och utanför bilen hade vi 27 grader. Vilken tur vi har haft med midsommarvädret för att måla och ta små avbrott för att andas i Vemdalsfjällen. 
Johan tyckte att tjärdoften letade sig in i bilen när vi åkte hemåt. Då lär väl slalomskidorna ta till sig doften och alla börja undra om Johan ändrat sina vallar-skills till att tjära skidorna istället. 

(null)
Finfint bilväder. 

(null)

Hemma och behövde gå en sväng efter många timmar i bilen. Skogen kändes som en bra plats. 

(null)

(null)
Internationella Yogadagen 

Så härligt att kunna yoga ute även om jag hade velat vara med på något yogaevent en dag som denna. Följde Adriene på YouTube (null)
Adriene samlar in pengar. 


Måndag i morgon, 
nu kör vi väl tills det är dags för semester.