Julen städades bort

Efter frukosten med en värmande braskamin igång så tog Johan och jag tag i att städa bort julen i fjällstugan. Julgranen avpyntades och plockades isär för att i garaget få stå ståtligt uppställd till nästa jul igen. 
Adventsljusstakarna plockades tillbaka i sina kartonger och tomtarna fick sig en plastlåda. Så tomt och mörkt det genast blev när julgransljus och adventsljusstakarna plockades undan. 

(null)


(null)

Jultulpanerna har haft sin plats på matbordet sedan dagen före julafton och sista dagarna har de sett ut som gigantiska röda solar. Amaryllisarna har blommat fint och nu inväntas knopp nummer två. Lite roligt att ha levande blommor i form av lökar såhär i fjällstugan för hemtrevnadens skull. 

(null)

Solen lyste in i stugan och visade på att stockarna och skovelhornen behövde dammsugas. Vi fick vara två för att nå upp med dammsugaren. 

(null)
Vemdalsskalet en rätt så blåsig dag då det nästan var folktomt i backen. 

(null)
Vi var nästan ensamma i backen denna lördag. 

(null)
Vi satte oss för att käka lunch på mysiga Anorak. 

Tog med en matlåda med Alwas favvo, pommes och aioli, till hennes jobb för dagen på Concept Store, Skalet. 

(null)

Bestämde mig för att klippa av fönsterlampornas sladdar för att koppla på en takpropp. Det har sett så tråkigt ut med sladdar som hängt utmed fönstrena fastän det finns riktiga takuttag i varje fönster. Klippte av och satte dit den kontakt jag trodde skulle fungera, men snacka om min förvåning när den där lille vite inte alls tänkte passa i vägguttaget. Blev sur på mig själv att jag hade klippt av sladdarna innan jag hade kollat att vi hade rätt grejer hemma. Det får förbli mörkt i fönstrena ett tag till... inte alltid bra att ta allt för givet. 


(null)

After Ski hos familjen Roback lite högre upp i området. Pannlamporna på för där vår väg tar slut gör gatlyktorna det också. Trevligt och gott avslut på vår semester här uppe i fjällvärlden för denna gång. 
Hämtades av Alwa som hade jobbat klart och ville följa med hem för att äta mat med oss. I morgon rullar vi hemåt och Alwa styr mot Åre för nästa skidlärarkurs. Johan är tillbaka här redan på torsdag för Vemdalen Winter Games. 


Skulle faktiskt kunna vara kvar ett par dagar till.