Årets första dag

2020-01-01 låter lovande och jag gillar de enkla och snygga siffrorna. Snyggare gjorde jag det i köket sedan gårdagen fastän det var ovanligt välstädat för att vara dagen efter nyårsfirande. En kaffe i soffan i väntan på att fjällstugan skulle vakna satt supernajs. Gillar det där tysta i hemmet innan alla vaknar och det förväntansfulla som ligger framför en för dagen. 

(null)
Jag tände en brasa för spraket och för den sköna värmens skull. 

(null)
Så nöjd med Stikkan och Solstickan på samma vägg. 

Några saker saknas här i stugan och fler kommer väl dyka upp på önskelistan. Vissa saker kan jag säkert inhandla här uppe så någon av de närmsta dagarna ska jag ta mig en titt i butikerna på Skalet och i Vemdalen. 

(null)
Följde med Johan till Storhogna. 

Årets första dag blev mest att fixa och dona, en mellandag fastän den var årets första. Fick med oss sonen hem till stugan efter att han hade firat nyår med sina vänner på Skalet. 

(null)
Före 

Vi bytte sladdar till lampan över matbordet hos Local Skier i Vemdalen. 

(null)
Efter

Det blev svarta sladdar med en snygg varselknop för att korta av de lite längre repsladdarna. Nu väntar jag bara på de rätta ljuskällorna som Möbelmästarna Härjedalen beställt åt oss. 

(null)

(null)

Vi tittade på fjällstugan och diskuterade hur vi  bäst ska ta hand om fasaden som varit utan skötsel sedan 2009 då den byggdes.  
Jag hade hoppats på att vi skulle kunna göra ett naturligt grånat hus, men det skulle inte gå enligt färgexperterna då stugan redan hade fått sig en lasyr. Vi får se vad och hur vi gör framåt våren/sommaren. Nu ska vi ju njuta av snön och skidåkningen, men man behöver prata och planera lite. 

(null)

Vacker kvällshimmel även idag över Vemdalsfjällen. Badtunnan funderar vi på att fylla på med hjälp av snö istället för vatten från kranen. Vi är rädda om vattnet här i fjällbyn då det är lite för många hushåll igång här under storhelger och lov för de vattenbrunnar som finns. Helt enkelt inga långduschar här inte. 

(null)
Förrätten, vi tömde kylskåpet, och varmrätten blev resterna från igår. 

Till efterrätt blev det en marängsviss variant och chipsbord till filmen som fick avsluta nyårsdagens lite lugnare dag. En mellandag för att helt enkelt vila lite för i morgon är det skidåkning som gäller igen. 


Älsk på semester och snö. 
Hoppas årets första dag för dig blev bra eller okej?!