Mobil och flexibel

Det här med distansundervisning kan ju betyda att man kan vara mobil och flexibel med vart man är. Jag började dagen i passagerarsätet med att flytta över från min gamla kalender till terminens nya. Fick vänta då min kalender försvann i beställningen på något sätt. Tänk så mycket som faktiskt jag vill ha med mig över till den nya fastän det är roligt att börja om med ny. 

(null)

 
I veckan fick jag en fråga från en elev om naturkunskapen som tyckte att det inte fanns tillräckligt i skollitteraturen. Ypperligt tillfälle att läsa igenom bokens kapitel. 

(null)

Tycker nog att jag kunde läsa mig till cellens olika delar och dess funktioner. Likheter och skillnader gick också att hitta även om det kräver lite mer struktur i sitt eget huvud innan man kan svara. Jag skulle nog själv ha gjort en tabell för att där skriva in de tre celltyperna och därunder i vänsterspalt rada upp alla delar och kryssa för och därifrån förklara. Jag gillar ju i och för sig tabeller ;-)

(null)

Vägbygge vid Tomteboda medförde tre timmar till Stockholm och då blir man omcyklad. 

(null)
E4:an stod still och vi åkte av och tog småvägar. 

(null)
Jag fick en plats i ett hörn i HHs showroom. 

Det gick finfint att sitta här och ha digitala elevmöten och sedan avsluta med lagmöte. Johan och jag packade ihop tidigt för att rulla uppåt till fjällstugan. 

(null)
Ljusnan och Ljusnedal

(null)
Altanen var inte ren. 

(null)
Johan gjorde ren(t) och jag tittade till kryddhörnan. 

Nu så har det växt sedan vi åkte hem sedan sist vi var här, men det behövdes ju både värme och sol. Najs att kunna plockaren kryddor. Jag kanske ska ta och torka lite. 

(null)
Vad vi hastigt åkte upp till fjällstugan för. 

Nu har det genomförts och installerats. Vi har "fått" bergvärme och det ville vi åka upp för att titta på då det är en stor investering. 

(null)
Kanske ingen snygg inredningsdetalj. 

I badrummet blev det denna panna som nu är fri från bucklor och fula märken som den gamla hade. Nu hoppas vi att uppvärmningskostnaden går ner. Den tidigare "värmeslingan"  som tog in bergvärme via fjärrvärme låg bara ett par centimeter under markytan och då inte alls konstigt att vi tyckte att snön smälte lite väl mycket hela biten från vägen.  Dåligt jobb och något som borde gjorts om egentligen för länge sedan, tänker jag. 

(null)
Dagen avslutas med soffmys och Lucifer.