Nyckeln i låset

Så äntligen var dagen här då vi skulle åka upp mot Vemdalsfjällen och hämta ut nycklarna till vår fjällstuga. 
Vi åkte strax efter fyra på morgonen för att ha lite marginal tänkte vi. Marginalen lade vi visst på vägen. Det var en dag med snökaos och en hastighet av 50-60 km/h under många mil och timmar. Dryga mil och drygt nio timmar tog det och jag tror nästan det blev längdrekord. När snöfallet slutade bjöds vi av vackert vinterväder med klarblå himmel istället som kontrast. 

(null)
Snökaos gjorde sig inte på bild...

(null)
Vi kom uppför backen. 

(null)
Skotta sig fram till dörren först medan de sista solstrålarna nådde fjällstugans tak. 

(null)
Sångbäcksvallen och jag fick äran att sätta nyckeln i låset. 

Hela eftermiddagen har vi sedan burit ut möbler ur stugan som så länge får stå i garaget tills vi har bestämt vad vi vill göra med dem. Lastbilen tömdes på allt förutom fyra saker som jag inte orkade rubba. Tur att Wiktor snart kommer och hjälper oss att bära in det sista. Dessutom har han en välfylld bil med sig också med allt från kuddar till kläder, lite torrvaror och några tavlor. 
Kom snart underfund med att det trots allt var varmare inne än ute, men bara 6 grader plus. Attans så kallt det har varit hela tiden medan vi har jobbat. Jag har haft både skor och jacka inomhus och braskaminen har stått på och försökt värma upp det iskalla huset. Ljus står och brinner lite överallt och övervåningen har uppnått bastuvärme nästan. Funderar skarpt på om vi ska ta ett av gästrummen däruppe i natt iallafall. 

(null)
Utekläder inne idag. 

(null)
Varm soppa och kaffe. 

(null)
Fick glöggkryddor av mäklaren. Allt som värmer testar jag en dag som denna. 

(null)
Ur kaos blir det så småningom ordning. 

Vi har burit och plockat så någon mer träning ikväll avstod jag då min kropp helt enkelt sa "VILA" till mig. Nu bäddas det sängar i väntan på att sonen rullar in kring midnatt. Raggsockor och ullunderställ får bli min pyjamas i natt. 


Följ med till i morgon då har det kanske ordnat till sig lite mer. 
Kul är det!