Lördagslyx

Började dagen med att fika på altanen i skuggan och följa mtb-orienterarna som cyklade precis utanför dörren.
Funktionärerna hade ett mycket varmt och soligt pass och jag tyckte att tjejen som satt i vår korsning behövde lite skugga. Letade rätt på ett parasoll och gick upp för att trycka ner det men det var alldeles för hårt i marken. Gaffatejpen (silvertejpen) fick bistå så att parasollet kunde stå mellan lyktstolpen och den andra med vägnamnet på. Skugga blev det iallafall och jag tror det blev uppskattat. Sedan blev det ett besök hos Maria och lyckade till det med att få fler fransar. Denna timme med total avslappning och som då samtidigt ger mig lyxen att slippa använda mascara fen hår inte av för hackor. Dessutom få småprata en stund om livet innan jag nästan gick in i någon sorts meditationfas. Var lite trött för om jag ska vara lite gnällig så sover jag inget vidare när det är såhär ljuvligt varmt ute. I förrgår var klockan fyra och igår var klockan tre när jag kom i säng.
Innan jag stänger ögonen för en timmes underhåll så vilar blicken upp i taket på prismorna.
Vi gick genom skogen som idag fylldes av mtb-are. Imponerad över hur de hinner kolla kartan samtidigt som de orienterar.
Mäktigt att komma ner i målområdet där cyklarna kom från vårt håll och de springande orienterarna kom från Hults Bruks-hållet. Vilken häftig sammanstrålning och målgång jag hann se lite av.
Per-Fredrik, min ”kollega” från Barncancerfonden Västra, mötte upp Alwa och mig och guidade sedan runt oss där jag är mer van vintertid med skidtävlingar.
Allt så väl ordnat med målområdet, toaletter, duschar, vätskepåfyllning och mat.
Så varmt när vi tog oss tillbaka uppför familjebacken, men inget mot de 20000 tävlande som kämpade runt idag på olika banor i nästan en och en halv timme. Så varmt för alla och jag är verkligen imponerad av allas insatser. Så trevligt att få se en glimt av orienterarvärlden. Tack!
Kul att få besök av min kära kusin med familj och att det kunde bli så spontant med den mat vi redan hade.
För att få det svalt...
Kvällsyogan blev ute på altanen tillsammans med många sommarmygg, iallafall en som klappade händerna eller så jagade jag iväg dem. Bra dag som gav många samtal.