Harstena

Även om vi inte längre har någon båt så går det bra att kunna ta sig ut i skärgården. Man kan välja lokaltrafikens turer om man är ute i god tid eller om man gör som vi bokar ett par dagar innan ta Skärgårdslinjen ut i skärgården. Turen utgick från Fyrudden i gassande förmiddagssol och det kändes som en stor befrielse att komma ut på vattnet och de 7-10 knop gav lite svalka (kan dock inte kalla det fartvind)
Drygt 70 passagerare trängdes om övre däcks stolar när Ellen la ut från kaj och gick mot Ämtö som första stopp innan Harstena.
På restaurang Loftet var det varmt och rätt så fullt av lunchgäster och vi fick möjlighet att flytta till en skuggigare plats innan vi hann beställa.
Mycket gott och tur att glasskiosken sedan ligger granne när man, läs jag, inte blev mätt. Med en glass tog vi oss en tur på ön gående mot bageriet och Tures udde där vi iallafall doppade fötterna.
Så vacker liten ö med så många fina hus och blomkorgar.
Så svalkande och skönt det var att bara sitta och plaska med fötterna.
Med en Aperol Spritz innan tacosen kunde intas ute på altanen kändes väldigt gott och läskande en varm och härlig sommardag som denna. Ljuvlig högsommardag med fina vänner.