För slemmisens skull

 
(null)
Ett minne dök upp. Nowa för fem år sedan. En hund som kan bli rätt så liten iallafall  för att hitta en plats på segelbåten. 
 
(null)
Ett yrväder som slemmar och hårar. 
Här ett av hennes många ryck då hon bara tokspringer omkring bara för att hon är glad. 
 
En Dogue de Bordeaux har många härliga fördelar, men jag kan räkna upp några egenskaper som jag tycker fortfarande efter tredje tiken tycker mindre om. 
Nowa bor i köket och hallen hemma hos oss så där finns inga mattor. Fram till i våras hade vi köksstolar som jag hade klätt om med möbeltyg som var lite teflonbehandlat. Detta gjorde sitsarna rätt så lätta att hålla rena. Vi tyckte där på vårkanten att tyget hade gjort sitt och plockade därför bort det extra lager som vi hade klätt dem med. Tyget som var på från början, ett mjukt svart och lite småludet i strukturen var definitivt inte gjort för att finnas i närheten av en Dogue de Bordeaux iallafall. Pälshår sög sig till stolarna och när vår lilla vovve gick runt så är ju hennes huvud i sitthöjd vilket inte blev så bra. Hur som helst så kom vi inte till skott att åka och köpa nytt och lite tåligare tyg förrän just idag. Perfekt projekt en regnig dag, tänkte jag. 
Det blev även matshopping som drog ut på tiden då det visst redan är fredag idag. Hur snabbt gick inte min första vecka egentligen?
 
(null)
Svart sky, låtsas skinn, som jag sa påminde om en gammal Volvo med plastlukten. Tjejen på Strömma sa då att det heter eller kallas Volvo-tyg;-)
Ett tyg som måste vara det bästa ur hundsynpunkt även om det kanske blir en aning varmt efter ett tag. 
 
(null)
Förarbete med att skruva loss sitsen och sedan...
 
(null)
...bort med miljoner nitar och det gamla ursprungliga tyget. 
 
(null)
Använda det gamla tyget som mall och klippa. 
 
(null)
Många nitar blev det.
 
(null)
Före: svart
 
(null)
Efter: svart, men nu avtorkningsbart. 
 
(null)
Snabbmat med grillat och sötpotatis i ugnen. 
 
Vi hann bara göra hälften av stolarna idag efter maten, men då har vi ju fyra stolar kvar att bli bra på till i morgon. 
 
(null)
Stretchyoga #ywaPOWER
 
 
 
Kul med små regnprojekt som inte kostar skjortan. 
Vad gör du för projekt när det regnar?