Lagat mat på håll

I morse innan vi kom ut i backen så väntade vi på att en man skulle komma hem och installera så att fibern in i huset skulle funka. Jonas och Susanne guidade mig även i konsten att laga mat på håll. Ner i en gryta in i ugnen under hela dagen och så skulle allt vara klart. 

Satte på mig skidkläderna, ryggskyddet och så pjäxorna. Den ena pjäxan var då sprucken... bara att svänga in till Concept Store på Skalet. Johan där hjälpte mig direkt  med att sätta dit en skruv och tejp. Hoppas det nu håller ett tag för pjäxor behöver jag ha för att åka skidor. 
Älskar mina vakuumpjäxor till mina fötter. 

(null)
Skjuts in i ugnen. 

Kött, potatis, morötter, lök, passerade tomater, buljong och kryddor skulle få stå under dagen och mojsa ihop sig. 

(null)
Pjäxan lagad så att den var körbara. 
Tack Johan för hjälpen!

(null)
Ett härligt gäng som vi åkte med ett par åk. 

(null)
Magiskt

(null)
Pärlemormoln fascinerade många av oss och telefonerna vändes mot skyn.  

(null)
After Ski i stugan

Två par som byggde fjällstugan 2009 knackade på och kikade in. Dessa par kommer också från Norrköping och kunde berätta lite om att all inredning som nu fanns kvar i fjällstugan var från vår by. Kul att de kom in en stund och berättade lite. 
När de hade gått fylldes fjällstugan av andra Norrköpingsbor som bor här i samma sluttning som vi. Trevligt att ses för en after ski. 

(null)
Bra med mat som sköter sig själv och tur att vi hade en massa rester från gårdagen. 

(null)



Laga mat på håll kan funka. 
Första försöket












0 kommentarer publicerat i Allmänt, Fjällstugan, Inspiration, Mat och Bak, Skidåkning;
Taggar: Björnrike, Concept Store, Sångbäcksvallen, Vemdalen, after ski, dutch oven, fjällstugan, hjälp, laga mat på håll, le creuset, långkok, pärlemormoln, semester, skidåkning, skidåkning, trasig pjäxa, wi-fi, älska snö