Flyttbestyr

Så var det dags för sonen att flytta visst för tredje gången i Linköping. Dock har han flyttat inom en radie av ungefär 100 m från första stället i Ryd, Linköping. Nu flyttar han ihop med en killkompis i en 3:a och fick då för sig att byta upp sig i sängstorlek. Mamman, jag alltså, som då är lite av att man ska jämföra priser och kvalité tyckte att vi skulle till Jysk innan IKEA. Där hittade Wiktor en asajätteskön, hans ord, säng och ville slå till. Problemet var då att den var det leveranstid på och det gick ju inte för sig för där stod vi köpsugna och med en lånad släpa. Mot Linköping och IKEA där vi försökte förstå vad det var som vi skulle behöva, men första gången fick vi inte riktigt den hjälp vi hade behövt. Åkte till Jysk i Linköping där vi fick samma svar som i Norrköping, leveranstid för sängen inte fanns på deras lager. Då åkte vi till lägenheten och flyttade lite saker och plockade med oss den gamla sängen som skulle få plats i garaget ett tag. Jag föreslog en lunch och att ge IKEA en ny chans med en annan butikssäljare som kunde sängar. 
Johan och Wiktor valde Mc Donalds och Alwa och jag tog IKEA-restaurangen innan vi möttes igen på sängavdelningen.  
Det fick bli en IKEA-säng av kontinentalmodell i grått. Vi tyckte att vi var tydliga med att visa bild på hur den skulle se ut klar, men tydligen inte. Hämtade upp det som fanns på varuhuset och körde sedan vidare till hämtlagret innan vi rullade till lägenheten där den skulle upp två trappor. 

(null)
Första svängen hit. 
  (null)
Längst upp till vänster syns iallafall köksfönstret. 

(null)


Inte flyttvänligt med trapporna, så nu hoppas jag att han kommer att trivas och inte tänker flytta på ett bra tag. 

(null)
Andra svängen till IKEA och släpan blev fylld med en säng i ett för mig nytt format. 

(null)
Började undra...

(null)
...skruvade och följde anvisningarna...

...insåg tack och lov innan vi hann slita upp de sista paketen att vi "fått fel". Bara att åka tillbaka en tredje gång, göra retur, köpa nytt och åka och hämta på hämtlagret. Puhhhh 

(null)
Säng och dator räcker om det kan få plats, tycker han som flyttar. 

(null)
Hem för matlagning. 

(null)
Jag stekte bruna champinjoner...

(null)

(null)
... och Johan "grillade".

(null)
#ywaREUNITE

Medan grillen och ugnen skötte sig hann jag med en skön yogaklass med många andningsövningar. Passade mig ypperligt i kväll. 

(null)

(null)

Vi satt länge och åt i uterummet och det blev så där höstmörkt utanför medan vi hade våra middagsbordsdiskussioner. 


Ny vecka är nu redo att starta.