Vem vill...

...åka hem när vädret är på topp? Kanske då man ska vara nöjd och glad liksom för de dagar man fått, läs jag. Det är ju bara sååå underbart att få ha semester och då njuta i fjällen med tipptopp väder och snö och då kommer vill-ha-mer-känslan som en naturlig reaktion. Semestra i Sverige kan vara helt magiskt sommar som vinter och lämnar inte lika tunga miljöfotspår som en tripp lite längre bort gör och då kan jag ju med bättre samvete åka oftare till skidåkningen, eller hur?

Idag har Johan och jag varit i Hede för att titta på möbler och få förslag och idéer. Det är inte riktigt som att hemma åka över till IKEA när något behövs eller be IKEA skjutsa hem varorna. Här uppe finns ett annat alternativ. Det tog oss över två timmar, så tjejerna valde att vara kvar på Skalet. När vi kom tillbaka sammanstrålade vi för att luncha på Anorak. 

(null)
Stolsdynor som Ullis snällt bytte tyg på i somras är nu hål igen. 
En stuga som verkligen brukas ordentligt av våra härliga medlemmar under hela vintersäsongen. Så roligt att familjer hittar hit och förhoppningsvis finner avkoppling som jag gör bara jag kommer hit. 

(null)
En soffa som gjort ett bra jobb är nu dålig med hål och fjädrar som sticker ut. 

(null)
Flätade ett rensnöre till den ena sidan av altanen för nu börjar renarna dra sig neråt och vi vill hålla rent från ren på altanen. 

(null)
 
(null)
Två nya lås till hisshuset. 

(null)
Hej då Helmystugan för denna gång!

(null)
Hoppas det kan bli några bänkar eller liknande att kunna lyfta ut på altanen då man vill sitta ute och njuta i vårsolen. 
I Hede hos MöbelmästarnaHärjedalen och drömmer. 

(null)
På väg genom Vemdalen by. 

(null)
Satt på Anorak och såg Alwa och Linnéa när de brände på för att möta upp oss på vår lunchträff. 

(null)
Skidåkarlunch utan skidåkning och grönsaker, det gick.  

(null)
Kaffe och bulle som efterrätt. 

(null)

Vi har en fin service från detta ställe som lämnar ut nycklar och liftkort och ser till att allt flyter på för våra familjer. Tack för denna gång!

(null)

Vi passade på att kika på några hus som är till salu och då är det bra att göra det en solig dag för att se hur ljus tomten är. Husdrömmarna hålls vid liv och nya semesterminnen har fyllts på. 

(null)

Lite sorgligt att lämna av Linnéa, men snart får hon sällskap och ska få fortsätta semestra en vecka till i denna fantastiska fjällvärld med sin familj. Här på altanen hade jag kunnat sitta och njuta med hennes föräldrar och en kopp kaffe eller ett glas bubbel. 

(null)
Här skulle jag kunna trivas gött. 
Hej då Linnéa och tack för att du stått ut med oss!


Till skillnad från uppresan så var det nu torr vägbana och klarblå himmel och då har det bara gått en vecka. Aprilväder. 

(null)
"Det där jävla trädet".

Överlycklig vovve välkomnade oss när vi rullade in på garageuppfarten i mörkret. 
Skönt att komma hem även om jag velat vara kvar i semesterkänslan. 
Tvätten kallar och snart en vanlig vardag och att få dagar som de jag haft gör fina minnen och en längtan att ha en vardag för att få längta efter den där goa fredagskänslan. 
 
(null)
Det rullade på bra och jag fick till en välbehövlig yogastund efter lång tid stillasittande i bilen.