Köket

Jag är inte den mest fantasifulla kreatören i köket och saknar ofta den rätta inspirationen till att hitta på mat. Det finns inga som helst bekymmer med att äta mat dock, så mat är ett illa måste-göra i vardagen. Testade Linas matkasse denna vecka, men då blev inte resten av familjen så värst muntra över vad jag hade beställt hem. Enkelt för mig att det mesta kom ända fram till dörren med enkla tillredningsförslag/recept. 
När jag stod där och fixade till kvällens middag efter min lyxtid hos HälsoStund för fransar så bläddrade jag lite i mina Facebookminnen. Det är fyra år sedan som köket fick sig den första uppfräschningen efter att vi 1999 byggde huset och flyttade in till helgen efter midsommar. Kaklet målades om, lister blev vita och vi bytte alla handtag på lådor och luckor. Sedan gick det inte lång tid förrän hela köket revs och vi byggde upp ett IKEA-kök med en granitbänkskiva från Diapol. 
Äntligen när hela köksväggen ut mot vardagsrummet åkte bort/revs och ljuset kom in i det norrbelagda köket. 
 
(null)
 
(null)
Avkoppling på väg hem från jobbet hos Maria för lite nya fransar. 
 
(null)
Före och efter, fast ändå före. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Bred bänk som gör bra avställning och serveringsmöjligheter. Solfritt dock såhär kvällstid. 
 
(null)
Svarta toner med inslag av vitt. 
 
(null)
 
(null)
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Lite roligare att laga mat när köket är fint och funktionellt och man även har råvaror i kylskåpet för lite god och annorlunda vardagsmat. 
Pizza med rostbiff, Mozarella, persilja, tomat, rödlök och vitsås. 
 
Idag kände kroppen för en vilodag efter gympasset igår och säkerligen för att den var trött efter en jobbdag där jag för första gången skulle få träffa de för mig nya eleverna.  Det var spännande och så mycket nytt som skulle fixas såhär på uppstartsdagen för våren 2018. Lite högtidligt också när en rektor välkomnar i den vackra aulan med  mörkröda draperier och gardiner i det tryck från Eric Chambert som jag precis hade fått i svart-vit diskhandduk. Mycket information och många förväntansfulla elever satt bänkade. 
 
 
 
 
 
Snart är det helg igen, bara två dagar. Vad händer egentligen när dagar som dessa bara svischar förbi och en del andra känns som evigheter?