Julpyssel

Pysslat med att skålla mandel och snabblättrosta, men det hår inte lika lätt att få bort skalen när ens egna naglar, läs klor, försvårar allt. Fick se den extra tiden som det nog tog som egentid. 
När mandeln var klar och ugnen ändå var igång så tänkte jag på att slänga in ett knippe grönkål i ugnen, så jag googlade fram hur busenkelt det var. En matsked riven ingefära, det gick lätt som en plätt att riva från den frusna ingefäran direkt från frysen, en tesked sambal oelek, salt och lite olja. Blanda ihop och blanda runt med grönkålen och sedan in i ugnen på en plåt. 150 grader i ca 25 minuter och jag kan säga att det inte luktar mumma här hemma direkt. Tips ska tydligen vara att ha dessa sprödrostade blad istället för potatischips eller som topping på salladen. 

(null)

(null)
Så otippat att få paket av sina högstadieelever och då få höra av en förälder att han är författare till boken jag då precis hade fått. Rörd över att jag fick tre paket under dagen/kvällen
Jag lär mig ständigt nya saker om både människor och ting. 

(null)

(null)

(null)


(null)


(null)När man såhär års tar in lite glitter i sitt pyssel så räknas det väl till julpyssel? När jag stod vid spisen med att få fram skållad mandel så bestämde jag mig för att kapa klorna och det gjordes med en kraftig nageltång. Snabbt ska det gå och jag fick inte bort alla rester innan jag började med alla steg i gelélackens värld. Svart minns jag inte ens när jag hade senast och så ville jag prova en av de tre glitterburkarna jag nyligen hade köpt. Julnaglar fastän de blev svarta för jag vågade inte ha röda naglar. 


.
(null)

(null)
Perfekt paket då att doftljuset fick göra entré här hemma idag när huset låg i kåldimma. 


(null)
Lite senare knakande det på dörren och det var till mig. Ännu en juvel som jag haft ett tag, men nu tyvärr måste lämna. Rörd jag blir när familjer kommer hem såhär. Tycker om mina elever även utan presenter... Jag fyller ju inte år direkt. 

(null)
Mörkt och halt i skogen, men skönt att lufta sig lite med pannlamporna på. 

(null)


Laddar för morgondagen då jag redan vet att jag kommer ha så många känslor.