Min dag

Upp rätt så tidigt i morse för att åka till Krokek på ett yogapass. Ett lugnt pass med flöde och övningar där vi stannade till en stund. Så skönt för kropp och själ. Strandvägen hem efteråt där det gick gäss så vackert på Bråviken. Här hade jag kunnat sätta mig på en sten utmed vattnet om jag inte varit så hungrig. Huset var tyst förutom en lycklig vovve som ville komma ut en stund när jag återkom. 

Jag fixade iordning lite frukost och väckte ungdomarna. Ingen lyxfrukost innehållsmässigt men tidsmässigt för att bara kunna få sitta och småprata utan stress, det är lyx. 
Långpromenaden med Nowa blev inte så lång, men det var många pölar, diken och en sjö att klafsa runt i för den lyckliga vovven och jag fick sitta på en berghäll och blicka ut över ett mindre vatten än Bråviken, Herrsjön. Jag tror att hon simmade ut fem sex gånger minst och skakade av sig minst det dubbla väldigt nära mig. 
Skogen och naturen ger också själavård och sedan tyckte jag att jag behövde mig hårvård. Igårkväll fick barret lite färg så idag blev det kortare. Vågade bara kapa en decimeter och till sist fick Alwa hjälpa mig lite för jag hade lite för bråttom och det blev snett. 
Jag hann faktiskt med både klädvård (tvättmaskiner) och nagelvård också. Testade ett gelélack så nu ska vi se hur länge det håller...
 
 

Egenvård

 

Mer egenvård i form av frukost och mer yoga. 

 
En massa pors som växer vid Herrsjön, den doftar gott och är vackert kopparrödbrun precis som vår Dogue de Bordeaux.
 
 
 

Spanade in björkarna om de hade slagit ut för utmed Bråviken hade det blivit ljust ljusgrönt som en vacker skir spetstyll gängades på de höga björkarna. Här uppe på skogshöjden är det lite kallare så det är bara att snällt vänta på lövsprickningen för björken. Ena stunden under skogspromenaden var det molnigt och nästa klarblå himmel

 

Ojojoj så kort det blev...

En riktigt skön lördag bara för egenvård på helt olika plan. Tvättstugan har ju nästan skött sig själv och maten likaså, eller och det är ju vård iallafall? Det har varit en dag helt i min smak och har fyllt och boostat mig efter arbetsveckan. 

 
 
 

Härligt att ha söndagen också att slappa på. 

 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Bråviken, Dogue de Bordeaux, Egenvård, Herrsjön, Yoga, Yxbacken, frukost, knoppar, lyx, lördag, skogen, skogspromenad