Återbruk

Visst är det fint när saker kan användas efter att de "tagit slut" och då kunna användas på liknande sätt eller till något helt annat. BLOSSAs årsglögg har för varje år en ny smak och ny design på flaskmönstret.
Det hela började för mig med att jag kom på 2014 att det var lite festligt att använda mig av flaskorna från 2011, 2012, 2013 och 2014 för 1:a advent, 2:a advent osv. Det var ju bara roligt att göra det året, så förra året blev det de fina vita flaskorna med blått mönster på och i år det de vackra skogsgröna flaskorna som får pryda hemmet som en lite ny inredningsdetalj.
Grönt verkar vara den "nya" julfärgen i år för jag ser mycket grönt i julinredningen och de inspirationsbilder som dyker upp på diverse ställen. Det är inte direkt min favvofärg på inredningssidan, men flaskan är snygg och korken likaså med sin symbol för berg/höjd. Årets glögg är en hyllning till den svenska trolska urskogens stillhet med smak av glöggkryddor, kråkbär och karamelliserad sav. Den är god varm, för personligen gillar jag att kunna sitta med ett glas eller liten mugg och värma mig och njuta av de dofter som lättare sprider sig med värmen, men jag måste nog även testa den kall med en isbit i.
Problemet som nu måste lösas är att tömma dessa tre flaskor nu när jag går på starka mediciner som inte ska mixas med alkohol. Jag får helt enkelt bjuda in lite grannar och vänner på glögg som får hjälpa till i syfte att vara med och skapa min adventsljusstake 2016. Det mesta är ju lösningsbart här i livet och problem är till för att lösas som jag säger på mattelektionerna.
Eftersom jag/vi tydligen har bjudit dåligt så var bara en flaska tom till årets 1:a advent och därför fick jag knyta fast ett ljus vid varje flaska. Jag satte även i en siffra i varje ljus för att förtydliga min avsikt med arrangemanget om någon skulle undra. Silver och guld fick snällt passa ihop för snöret hittade jag i min snörstumpslåda, också återbruk.

 
Jag är så glad i köket/vardagsrummet som vi känner blev ett helt nytt rum när köksväggen revs. Ett rum som vi nu utnyttjar mycket mer än tidigare då det var två skilda rum och vi då mest var i köket.
 
 
 
 

Fina var och en på sitt sätt, men klart roligast var nog året då jag såg siffrorna på -11, -12, -13 och -14 och lite extra skoj att korkarna har sett olika ut år för år. De sista två åren nu är mer stilfulla. Första året karvade jag med en kniv för att få ner kronljusen, men till förra året hittade jag på VERA Design & Interiör fina ljushållare i äkta silver från Bruka Design, vilka underlättade och har medfört att jag nu sparar roliga former på flaskor som jag sedan tar bort etikett på och stoppar i ett ljus. Det saknas inte ljus i vårt hus iallafall och här blev det ett bombardemang av ett exempel till återanvändning. 

 

 

Think green!

Ecofriendly X-mas

 

 

 

En kommentar publicerat i Allmänt, Inköp;
Taggar: BLOSSA, BLOSSA16, DIY, Inköp, adventsljusstake, hemmet, inredning, inspiration, ljus, pyssel, årsglögg, återbruk
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

kul idé

Svar: Tackar;)
annasiwer