Allt på Sjön i Gustavsberg

En regning söndagsmorgon blev vår start, men när vi körde in på parkeringen i Gustavsberg sprack det upp och vi fick ett par inspirerande timmar med många segelbåtsbesök. Solen och blåsten lockade fram suget i segeltarmen och köplusten infann sig så lägligt. 
 
Foto: Allt på Sjön
 

 
Segelbåtskärlek
 

Sommarkänsla med alla master. 
 
Hanse 
 
Bild ur Hanses 505 katalog, me like. 
 Det är så mycket roligare att gå på en flytande båtmässa där båtarna ligger i sitt rätta element och jag kan känna in på ett helt annat sätt än i en stor mässhall. Jämföra layouter, färger på inredning, hur de bärs upp av vattnet, smarta lösningar, hur ser stäven/peket ut för hunden måste ha det lätt att gå iland och ombord,  klumpiga sittbrunnsbord som kan bli ivägen, rymliga kojer, badrum, ljusinsläpp, kökets utformning och lejdarens lutning är de saker jag kollar in. Johan tittar mer på seglingsprestandan och det tekniska för det är han intresserad av mycket mer. 
 
 
Drömmar ska man ha och drömma får man göra helt gratis. Jag gör't med en Hansekatalog i mitt knä. www.hanseyachts.com 
 
Jag gjorde mig en Digasana/Warrior 3 innan vi skulle fira Johans systers födelsedag. 
 
I morgon får det bli några bilder från kalaset, för dem har jag inte hunnit kika igenom än. Kan säga att vi bjöds på en massa läckerheter, men att jag precis innan tårtan skulle serveras stack iväg på ett Friskismöte och kom tillbaka lagom till att avslåuta godisskålen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Segling;
Taggar: Allt om sjön i Gustavsberg, Digasana, Hanse, Warrior 3, drömmar