Slagregn

Heter det slagregn för att det slår så hårt med regnet mot fönstret eller kallas det för att det slår ner växter till marken?
Idag har jag funderat eftersom regnet piskade mot rutan och senare när jag kom ut i skogen så låg Kärringtanden slickad vid backen. Varför inte fråga AI?

(null)


Frågade och fick ett mycket trevligt svar:
" Ordet "slagregn" används för att beskriva kraftigt, vågrätt regn som ofta åtföljs av starka vindar. Termen "slag" refererar till regndropparnas kraftiga och nästan huggande rörelse, som kan kännas som små slag när de träffar en yta. Det ger en bild av ett intensivt och påträngande regn som inte bara faller rakt ner utan snarare piskas eller slår mot något." Tack AI då var jag ju inte helt fel ute eller så hittade AI bara på något som lät ok. 


(null)
De vackra bollarna med penséer har bytts ut idag och lite slagna ser de ut att ha blivit. 


(null)
Vackert ändå och vatten behövs. 

(null)

(null)
Härligt att solen kom fram och värmde. 

(null)
Skogsvägen ångade upp regnet. 

(null)

(null)
Herrsjön 

(null)
Dag 984

(null)
Kanske inte det mest intelligenta att gå i skogen med vita sneakers. 
Tur att jag har mirakelsvamp. 

(null)

Denna klädsel kändes superdeal i morse när jag klev ut, regnet öste ner och kylde ner. På kvällspromenaden passade det mycket bättre även om vita skor och klänning kanske inte är skogskläder. Det blev lite mer än ett kallt spöregn för det blev en varm sommarkväll. 

(null)
Vilken tur att jag gick ut istället för att ställa mig vid spisen direkt. 

Hunger blev bästa kryddan och Alwa och jag kunde istället äta tillsammans när hon hade slutat. Lite sent, men sällskap är bättre än att äta själv. 

(null)
Sous la Seine
Hajar i Paris
Gillar franska filmer

Tur att jag redan varit i katakomberna. 
Utslagen i soffan
Kram