Framtidsdrömmar

Idag har vi varit med alla våra 8:or på Byggmässa inne på Bråvallaområdet. Det fanns en massa byggrelaterade företag och olika praktiska program för att bli allt inom byggbranschen och fordon. Framtidsdrömmar och mål är bra om våra ungdomar kan ha eller få genom en sådan här dag. Vi delades in i grupper och fick sedan möta de flesta utställarna under tävlingsformer. Jag fick testa att skjuta vatten i en tratt med en målarspruta och kasta kniv/yxa på en tavla. Riktigt kul tror jag många tyckte att det var trots att det var en ruggigt, kall och regnig dag. 

Bussen tog oss tillbaka och några elever följde med oss på en liten vattenlaboration till bäcken vid Kvarnen i Sandviken. Många elever hade redan gjort sin laboration innan i andra sjöar och vattendrag för att de ville testa på ställen nära där de bor och det är ju alltid spännande med flera mätningar som kan visa olika resultat som kan leda till klassrumsdiskussioner. Solen tittade fram och eftermiddagen blev så fin och vacker i den härliga grönskan. 
 
 

Kvällen inleddes och avslutades med yoga. Först skön meditation i Carinas uterum med   värmande Relax YogiTea och sedan lite hemma. Jag hade tänkt mig en skogspromenad, men tröttheten och de redan gjorda stegen för dagen gjorde att jag hamnade med en film i soffan. 

Värmd av så många tankar från igår och under dagen så tänker jag att denna familj kommer få den stöttning de nu kan behöva av sina vänner. En middag som kommer till dörren eller en middag vid ett dukat bord eller lite fikasällskap. Det kan vara fina gester vänner kan göra. 

 
 
 
 
Våga stanna kvar och säg inte "hör av dig, jag finns här" för det kan vara svårt att lyfta telefonen när man har hamnat i sorg/chock. 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Byggmässa, Framtidsdrömmar, Kvarnen, Sandviken, grönska, vattenlaboration, yoga
Visa fler inlägg