Gemenskap

Satte in Waze på Blommenhof, Nyköping i morse. En helg med föräldrar som mist sina barn i cancer stod på agendan. Barncancerfonden Östra, Mellan-Sverige och Stockholm-Gotland hade gått samman för att kunna erbjuda en på-plats-träff. 
Hotellet som ligger utmed E4:an var bara drygt en halvtimme bort för mig så jag hade det riktigt lyxigt med tanke på restid. 

(null)
Möjligheter att kunna sitta både ute och inne. 

(null)
Äppellunden

I Äppellunden satt vi helt ostörda under dagen med tillgång till kaffe och en fin öppenhet. Jag går inte in på vad vi pratade om mer än att vi fick ta del av varandras sällskap och berättelser om sitt barn som idag inte lever och en kort presentation om "Vad är sorg?" Till vår hjälp hade vi proffesionellt stöd av Suzanne och Iwona som dagligen möter föräldrar inom Barncancerfonden. 
Det känns alltid tryggt och proffsigt med detta även om att vi som samtalsvärdar har möjlighet till att vara goda medmänniskor i sorgen och själv har jag mött många familjer genom åren. 

(null)
Huset inbäddat bland äppelträd. 

(null)
Äpplen från trädgården. 

(null)
Rosorna var i alla stadier. 

(null)
Inca tog en bild på Johanna och mig. 

Vi två har under åren mött föräldrar som mist ett barn digitalt och nu träffas vi för första gången på riktigt. Det kändes ändå som att vi kände varandra. 

(null) 
Lunch, fikabuffé och middag serverades som smakade jättebra alltihop. 

Samtalen flöt på så fint och jg riktigt kände gemenskapen som växte till sig snabbt. Igenkännande, inkännande och med en öppenhet/sårbarhet får sammanfatta dagen och kvällen. Ett par föräldrar har jag haft förmånen att få träffa på de digitala träffar som Barncancerfonden ordnat under de senaste tre åren och det var då så fint att träffas på riktigt. 

(null)
Blev överraskad i receptionen av en gåvopåse från min kusin. 🩷🩷🩷

(null)
Äta tillsammans är ett fint tillfälle då man kan prata också. 

(null)
Vinerna som man kunde köpa till under middagen var båda med lite körsbärssmak. Jag gillade förrättsvinet bäst, det med guldtoppen. 

(null)
Dag 785Tack till alla som jag har träffat idag. Ni är fantastiska. 
Kram

Visa fler inlägg