Avbruten mtb och Motalabesök

Ibland blir ju inte livet riktigt som planerat och det kan ju vara givande att få ändra om sina planer och dessutom nyttigt att behöva rucka på ramarna. Idag hade jag tänkt mig en mtb-tur igen nu när jag precis börjat och fått upp ångan. Efter cirka en och en halv kilometer så lossnade min sadel på det minst sagt lätt skumpiga stigunderlaget. Det blev omöjligt att sitta ner och trampa. Mitt val blev att ta ett kortvarv istället för att vända. Jag tog mig hem lite dryga fyra kilometer och hade lärt mig läxan att ett multiverktyg bör alltid finnas med på cykelturer i skogen.
Ändrade mina planer och det fick bli en skogspromenad upp till sjön så att Nowa fick bada och jag fick möjligheten att träna lite handstående vid ett träd.

 
 
 
 

Redo, men bara för en kort sträcka. Läxan är lärd.

 
 
 
 

Det blev ändå en skön runda fastän till fots och där en av oss badade.

Kort kort stund utan trädets stöd.
 

Grönt är skönt och det var härligt att öva lite på det som jag fortfarande tycker är så läskigt, att stå på händerna även om jag tog stod av trädet för att komma upp. Herrsjön bjöd på grönska, friska vindar och ljuvligt lugn samtidigt. Vägen från sjön tog längre tid att gå för vovven hade då inte längre siktet inställt på bad utan på blåbär. Nowa älskar att få, på sitt sätt, plocka blåbär.

Anders och Inca
 

På kvällen åkte jag över till ett regngrått, men vackert Motala för att träffa chefen för Barncancerfondens Råd & Stöd Anja, vår informatör för Barncancerfonden Östra Inca och Anders. Vi åt och hade det trevligt på strandrestaurangen Sjövik vid Varamobadet. Det är fint att kunna lära känna människor över en bit mat.

 

Även att dropparna föll satt vi med vacker utsikt över Vättern och efter maten flyttade vi ännu närmre vattnet och satte oss i sofforna. Kvällen avslutades på Incas mysiga veranda med ett glas rosé och lite jordgubbar.

Vilka fantastiskt fina människor jag får möjlighet att lära känna genom Barncancerfonden.

Visa fler inlägg